Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJES U POLJUDU

Maleš: Tražimo poništenje utakmice sa Splitom!

Split Hajduk (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
29.08.2011.
u 09:32

– Nedvojbeno je da je sve počelo krivo, može se već sada razgovarati je li prvenstvo regularno ili nije – poručuju iz Hajduka.

Hajduk je izvukao sporne detalje iz utakmice sa Splitom nakon koje je osuo paljbu na suca Bruna Marića. Prikazivanje na velikom ekranu pratila je kompletna uprava, stigli su i Hajdukovi igrači, predsjednik županijskog Nogometnog saveza Paško Viđak te Igor Štimac. Devet spornih detalja izvukao je Hajduk: 1. uoči pogotka Splita, lopta, premda je bio prekršaj, nije zaustavljena, 2. grubi prekršaj Rebića nad Inohom, koji Marić nije dosudio, 3. Križanac rukom za vrat hvata Ahmada Sharbinija, ali Marić ne reagira, 4. brutalni prekršaj Križanca nad Brkljačom za što je dobio tek žuti karton, 5. nedosuđeni jedanaesterac, prekršaj Vukovića na Ahmadu, a Marić je dosudio prekršaj Sharbinija nad Križancem, 6. nakon nekoliko prekida igrači Splita šutirali su loptu za što nisu bili kažnjeni, 7. Šimić je namjerno igrao rukom, gurnuo loptu, ali nije kažnjen, a već je imao žuti karton, 8. poništeni Lendrićev pogodak, dosuđeno je nepostojeće zaleđe.

Maleš je nakon utakmice prijetio istupanjem iz lige, ali dan poslije ipak je shvatio da se Hajduk mora boriti u institucijama. Član uprave Milo Nižetić zapitao se.

– Ovo je scenarij koji se drugi put dogodio u ovih šest utakmica. Jesu li odgovorni svjesni opasnosti i rizika koji ovakve rabote donose – rekao je Nižetić.

A Maleš je najavio da traži izvanrednu Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.

– Dao sam vruće izjave, ali nakon neprospavane noći i dalje se pitam je li ovo slučajno. Sastali smo se s predsjednikom našeg saveza Paškom Viđakom i dogovorili smo da zatraži izvanrednu Skupštinu HNS-a. Na toj Skupštini vjerujem da ćemo udariti temelje poštenom savezu, u kojem će svi imati jednak tretman. Mi tražimo samo poštene odnose. Što nama znači da je Pristovnik dobio negativnu ocjenu u Zadru, kakva će biti kazna Mariću koji će također dobiti negativnu ocjenu... Vjerujem da će se na toj Skupštini dogoditi bitne promjene i u samom vodstvu HNS-a. Želim da se utvrdi odgovornost onog tko je odredio ovog suca. Od Splita se stvara grad slučaj, svjesno se radi nered. Sumnjamo u namještanje ove utakmice i tražit ćemo njezino poništenje. Pokrenut ćemo sve pravne mogućnosti kako se ove stvari više ne bi događale. Uprava je razmišljala i o odnosima s HNS-om, htjeli smo suspendirati sve odnose što bi značilo da i naši reprezentativci ne bi išli na reprezentativna okupljanja. Ipak, vodim se nacionalnim interesima, odlučili smo da reprezentativci budu u bojkotu i zakasne na reprezentativna okupljanja – kazao je Maleš.

Paško Viđak najavio je povratak borbe za vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza. Dakle, vraćamo se tamo u studeni, prosinac prošle godine.

– Nedvojbeno je da je sve počelo krivo, može se već sada razgovarati je li prvenstvo regularno ili nije. Ovo što se događa Hajduku događa se u cijeloj Dalmaciji. Znate da je splitski savez bio inicijator promjena u hrvatskom nogometu, tu smo zapeli, i to zbog glasa iz naše sredine (mislio je na Split, nap. a.). Ovo je još jedan poticaj, na inicijativu Hajduka, da pokrenemo ponovnu borbu za promjene u hrvatskom nogometu. Osnovni motiv je regularnost prvenstva – rekao je Viđak.

Igor Štimac nije davao nikakve izjave, ali jasno je da je opet u igri...

Ključne riječi

Komentara 322

DA
danijel00
10:18 29.08.2011.

Napokon hajduk pojacava reprezentaciju

Avatar feudalac
feudalac
10:24 29.08.2011.

i Bale jućer..snosi krivicu Nemože Ahmad igrat kontra Splita..ka šta more kontra Zagreba,Istre..on je igrač šesnasterca tribalo je odmah krenit sa motoricnim Vukovićen i Lendrićen Također Kukoč na livom krilu, koji je igra dobro zadnjih utakmica..ali jućer se igralo kontraa Splita najjace momcadi dosad,tribalo je krenit sa Anasom na livo ..Anas da bude na Marčiću. Mislim da je RNK Split slabo skautiran..pogotovo Inoha na desnog beka..šta mulac od 17 godina Rebić dok je ima snage radia japanskom repezetativcu,to je sramota !! Nemože Brkljaca igrat u prvih jedanajst ,a mi idemo ka na titulu. Također i Srđan na stoperu ,nije rješenje..a i ostali smo bez njega u sredini. Hajduku fale bar dva igrača..klase..stoper i središnji vezni te desni bek..to svi znamo I tu Maleš i ekipa snose odgovornost Hajduk nije šta se kaže \"dobro stavljen \" I Bale mora improvizirat

OB
-obrisani-
09:53 29.08.2011.

Ove godine gledanost utakmica HNL doživljava renesansu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije