Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD stoji iza njega

Maleš je tri sata bio na policijskom ispitivanju

Hrvoje Maleš
Ivo Cagalj/PIXSELL
18.05.2011.
u 17:34

- Ne želim više razgovarati o toj temi - preko glasnogovornika Hajduka Nikice Vukašina poručio nam je Hrvoje Maleš.

Kao najveći kriminalac, skriven u policijskom automobilu, plavom golfu, s jaknom preko glave, Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš izveden je iz središnje zgrade policijske uprave.

Brzopotezna akcija

Cijela akcija bila je brzopotezna, kada su policajci i Maleš shvatili da ispred zgrade kampiraju predstavnici medija, odlučili su se za nepopularnu mjeru. A Hajdukov predsjednik na razgovoru je s inspektorima Odjela za organizirani kriminal, u sklopu kojeg je odsjek koji se bavi isticanjem spornog znakovlja, proveo više od tri sata. U splitsku policiju stigao je njihovim automobilom, došli su “plavci” po njega u Poljud, oko 14 sati, iz izgrade je izašao nešto prije 17 sati.

- Posebno izvješće uputit ćemo Državnom odvjetništvu, a on je napustio službene prostorije - stigao je suhi SMS od policijske glasnogovornice Marine Kraljević-Gudelj.

U prijevodu to znači da će Državno odvjetništvo odlučiti što će napraviti s Hrvojem Malešom, odnosno njegovim fotografiranjem s ustaškom kapom na glavi.

Kada jednom bude prebirao po sjećanjima u Hajduku, svojih prvih dana ipak će se nerado sjećati. Jedna nepromišljenost, snimka nastala, neki kažu prije šest godina u Čavoglavama na poznatoj proslavi Marka Perkovića Thompsona, skoro ga je stajala funkcije.

- Ne želim više razgovarati o toj temi - preko glasnogovornika Hajduka Nikice Vukašina poručio nam je Maleš.

Glavna splitska tema

Čim je sporna fotografija objavljena na internetu, s Malešom je u kontakt stupila splitska dogradonačelnica Anđelka Visković. Grad je većinski vlasnik Hajduka i mogao je tražiti opoziv predsjednika.

- Rekao mi je da je fotografija vjerodostojna, da nije riječ ni o kakvoj fotomontaži, da se to dogodilo u mladim danima i da to ne oslikava njegova uvjerenja. U ovih dvadesetak dana što je Maleš na funkciji uvjerili smo se da se radi o kvalitetnoj osobi, koja će puno toga pozitivnog učiniti u Hajduku. Grad Split kao većinski vlasnik čvrsto stoji iza Maleša. Ne treba ga osuditi zbog nečega što se dogodilo davno, treba mu dati šansu. Kontaktirala sam i predsjednika Nadzornog odbora, nećemo ništa pokretati - kazala je Anđelka Visković.

Maleš je bio gradska hit tema, po Splitu se opet pričalo o ustašama i partizanima.

- Ima li još kakvo iznenađenje - navodno su vlasnici pitali Maleša koji je niječno odgovorio.

Ono što je izvjesno, da je fotografija s ustaškom kapom objavljena prije mjesec dana, onda Maleš ne bi postao predsjednik Hajduka.

Zato je on sve svoje kontakte i veze upro u nastojanje da otkrije tko mu je smjestio igru, izvukao tamni detalj iz prošlosti. Koji će ga dugo pratiti i stavljat  mu se pod nos. Puno je onih koji su smatrali da, iz moralnih razloga, treba ponuditi ostavku, pa da NO odlučuje o njemu, ali Maleš se odlučio na nešto posve drugo...

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar alien79
alien79
18:27 18.05.2011.

mamu vam ju goslovensku j..em

MO
Mozgožder
17:58 18.05.2011.

Ma dajte... Pa tu kapu je nosio čovjek od 26-27 godina koji je u to vrijeme već završio fakultet, dakle bio je formirana ličnost s formiranim stavovima, a ne neki pijani povodljivi 16-godišnji balavac pun adrenalina, tako da su Malešu jeftine isprike na to da je bio \"mlad i lud\". Te fore mu nitko ne bi trebao pušiti.

VI
ViP1612
20:00 18.05.2011.

Ovaj Maleš mi se sve više sviđa!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije