Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rigorozna Uefa

Malaga izbačena iz Europe, sličan scenarij prijeti Hajduku i Osijeku!

Michel Platini
AFP
21.12.2012.
u 17:03

Hajduk i Osijek bit će izbačeni iz europskih natjecanja ako do 31. ožujka ne podmire dugovanja

Uefa je napokon krenula u obračun s klubovima koji ne vraćaju dugove. Među onima kojima je zaprijetila i dva su hrvatska kluba Hajduk i Osijek, a najgore je prošla španjolska Malaga koja je izbačena iz svih europskih natjecanja sljedeće sezone.

Na svojim službenim stranicama Uefa je objavila koje kazne čekaju klubove neplatiše.

"Klub je izbačen iz sljedećeg UEFA-ina natjecanja za koje se kvalificira u sljedeće tri sezone ako ne podmiri do 31. ožujka 2013. godine sva dugovanja koja je UEFA-in istražitelj zabilježio. Klub je ujedno kažnjen i novčanom kaznom u visini od 80 tisuća eura, od čega je polovica zasada neaktivna. Spomenuta polovica postat će aktivna ako klub do 31. ožujka 2013. godine ne podmiri sva dugovanja prema UEFA-inim pravilima", stoji u objašnjenju za splitski Hajduk, dok je za Osijek napisano sljedeće:

"Klub je izbačen iz sljedećeg UEFA-ina natjecanja za koje se kvalificira u sljedeće tri sezone ako ne podmiri do 31. ožujka 2013. godine sva dugovanja koja je UEFA-in istražitelj zabilježio. Klub je ujedno kažnjen i novčanom kaznom u visini od 100 tisuća eura."

Kao što smo već i spomenuli, Malaga je prošla najgore. Izbačena je iz europskog natjecanja za sljedeću sezonu, a prijeti joj i još jedna kazna.

"Klub je izbačen iz sljedećeg UEFA-ina natjecanja za koje se kvalificira u sljedeće četiri sezone. Nadalje, Malaga će biti izbačena i iz idućeg UEFA-ina natjecanja u sljedeće četiri sezone ako do 31. ožujka ne podmiri sva dugovanja prema nogometnim klubovima, zaposlenicima te poreznoj upravi. Malaga se također kažnjava novčanom kaznom od 300.000 eura."

Ključne riječi

Komentara 11

DO
dodotatino
08:53 23.12.2012.

ajde ako uvedu reda može biti i dobro. Poruka ovima koji su dušebrižnici kao "crimos" za dinamo da oslim lakih štiva i brzih zaključaka ima i drugih. Pa prije par dana je usvojen buđet Grada Zagreba i pronađi stavke o kojim pišeš. I molim te objasni kako to država financira naš klub.

SE
sestrićna
22:26 21.12.2012.

da su tako bili strogi kad je srbiju trebalo kazniti sve bi bilo ok--

DU
Deleted user
21:15 21.12.2012.

Ovaj bahati, korumpirani platini bi trebao sam sebe izbaciti zbog namjestaljki u LP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije