Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grupacija Lukšić bogatija od Romana Abramoviča i Rinata Ahmetova

Lukšići žele kupiti Hajduk za 80 mil. kn

'23.07.2011., Stadion Poljud, Split - Prijateljska nogometna utakmica izmedju NK Hajduk i FC Barcelona odrzana povodom stotog rodjendana Hajduka. Torcida Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/3
07.09.2011.
u 22:30

Gradu Splitu dobro bi došao novac od prodaje Hajdukovih dionica

Upravo dok se odvija novi, kako su ga navijači prozvali, povijesni dio Hajdukove povijesti, kada će odlukom Grada Splita članovi novonastale udruge “Naš Hajduk” neposrednim izborima birati Nadzorni odbor, pojavio se potencijali kupac splitskog ponosa. I to ne bilo tko, već grupacija Lukšić, koja je upravo u Dubrovniku preuzela Jadranske luksuzne hotele od Gorana Štroka.

Naime, gradonačelnik Željko Kerum dobio je signal od grupacije Lukšić da su zainteresirani za kupnju većinskog paketa Hajdukovih dionica, odnosno 56,1 posto, koliko je u vlasništvu Grada. Već se zna da je Grad namjeravao prodati 30 posto dionica i od te prodaje zaraditi oko 80 milijuna kuna, ali Kerum nije našao politički konsenzus. Koji se tako lako našao kad su navijači poželjeli sami birati Nadzorni odbor u sklopu famoznog “Našeg Hajduka”.

– Ima zainteresiranih za kupnju, njih uvijek ima, ali mi smo sad u projektu “Naš Hajduk”, navijačima smo dali pravo da odlučuju tko će voditi klub, pa neka tako i bude. I ja sam se učlanio u “Naš Hajduk”. A o bilo čijem interesu u ovom trenutku ne bih špekulirao – kazao nam je Kerum o zanimanju grupacije Lukšić za vlasništvo nad Hajdukom.

Nasljednicima Andronika Lukšića, bogatog Bračanina koji je preminuo u Čileu 2005., Hajduk bi došao kao krasna igračka. Obitelj Lukšić, odnosno Iris Fontbona (druga Lukšićeva supruga) i obitelj, u 2011. sa 19,2 milijarde dolara nalazi se na 27. mjestu Forbesove liste svjetskih milijardera i ispred su Rinata Ahmetova ili Romana Abramoviča.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Ključne riječi

Komentara 68

FV
fck vl
23:30 07.09.2011.

Već sada je jasno da ako Lukšić Grupa kupi Hajduk, novi predsjednik Hajduka će biti Igor Štimac...

Avatar Darko zg
Darko zg
01:29 08.09.2011.

Hajduk može jedino Mamić kupiti,samo da ga Maleš...

FV
fck vl
23:03 07.09.2011.

Glupost je Hajduk plaćati 80 milijuna kuna kada se za 8 milijuna može kupiti NK Split i igrati 1:1 protiv Hajduka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije