Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji ekskluzivno

Luka od danas u Realu, postaje najplaćeniji Hrvat u povijesti!

'31.01.12. Tottenham Hotspur 3 Wigan Athletic 1. FA Premier League. Luka Modric Credit: The Sun Online rights must be cleared by N.I.Syndication Photo: NI Syndication/PIXSELL'
'Richard Pelham/NI Syndication/PI'
26.08.2012.
u 19:10

Dosad je, u ove četiri godine koliko je Luka u Tottenhamu, londonski klub u njega uložio oko 30 milijuna eura i jasno je da je Levy želio u opipljivom plusu završiti priču.

Zadnje informacije iz Londona i Madrida nude završetak najveće ovoljetne transfer-trakavice: u ponedjeljak bi, naime, Luka Modrić napokon trebao potpisati ugovor s madridskim Realom! Posao koji je trebao biti odavno zgotovljen, posao čija se realizacija odužila za nekoliko tjedana sad je doista pri kraju i nekoliko dana prije kraja prijelaznog roka (31. kolovoza) naš će se reprezentativac s White Hart Lanea preseliti na Santiago Bernabeu. 

Trakavica od dva mjeseca

Iako su brojke u ovakvim transferima obavijene maglovitim velom tajni, procurilo je da će Real odmah platiti Tottenhamu 42 milijuna eura, te kroz razne bonuse – ovisno o broju Lukinih odigranih utakmica, zabijenih golova, osvojenih trofeja... – još pet milijuna eura u sljedeće tri godine. Luka bi trebao u Realu zarađivati 150.000 eura tjedno (u Tottenhamu je zarađivao gotovo trostruko manje, oko 60.000 eura tjedno!), godišnje bi to bilo sedam milijuna eura i 200.000 eura i time bi postao najplaćeniji hrvatski nogometaš u povijesti!

Nakon Roberta Prosinečkog, Davora Šukera i Roberta Jarnija, eto, i četvrti će hrvatski nogometaš odjenuti majicu kraljevskog kluba!

No, ni jedan od spomenutih transfera nije bio ni približno tako dramatičan, niti se razvukao gotovo dva mjeseca, niti je neki klub ikada za hrvatskog nogometaša platio toliku odštetu!

 

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Ključne riječi

Komentara 62

OB
-obrisani-
19:18 26.08.2012.

Tooo, Luka, berićetno i pošteno - više od muljatora šterna...

Avatar marnie
marnie
19:33 26.08.2012.

Najplaćeniji građanin iz Hrvaske, hi hi

OB
-obrisani-
19:12 26.08.2012.

akos e misli na nogomet onda da inace ne, bilo je i skupljih nasih igraca u americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije