Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARSKA - ŠPANJOLSKA 1:0

Lopta je okrugla: Švicarci pobijedili Furiju!

Španjolska - Švicarska (1)
Foto: Pixsell
1/14
16.06.2010.
u 17:56

Švicarska je pobijedila Španjolsku (1:0, Fernandes 52') u posljednjem susretu prvog kruga i pripremila najveću senzaciju SP-a.

Senzacija u posljednjoj utakmici prvoga kruga! Švicarci, koji su u kvalifikacijama poraženi od slabašnoga Luksemburga, šokirali su europske prvake, momčad s nizom od deset čistih pobjeda u ciklusu za SP!

Španjolci su svih 90 minuta opsjedali Hitzfeldov bunker, imali su posjed lopte 70 posto, nizali prigode i pogađali vratnice, ali nisu uspjeli svladati fenomenalnoga švicarskog vratara Benaglia. Kad je vidio da je vrag odnio šalu, Del Bosque je gurnuo u vatru i poluzaliječenoga Fernanda Torresa, ali ni to mu nije pomoglo.

A Poljacima dali šest

Nekidan su Poljacima zabili šesticu kao od šale, a sada su se nasukali na hridi 24. selekcije s Fifine ljestvice. Švicarska obrana bila je čvrsta kao armirani beton, a igrači spremni kao gladijatori što je zasluga našega čovjeka u Hitzfeldovom stožeru, Zvonka Komesa.

Švicarci su postigli pogodak iz kontranapada, u kojemu je mirisalo na zaleđe, a Fernandes se pred španjolskim golom sjajno snašao i pokraj šokiranih Ramosa i Piqueta svladao kapetana Casillasa.

No, to nije bilo sve od Švicaraca. U finišu utakmice, opet u kontraudaru, pobjegao je Derdiyok, majstorski je izmiješao Španjolce, a u ključnom trenutku bio je neprecizan i pogodio je vratnicu.

– Dominirali smo cijelu utakmicu, napadali na sve načine, herojski, ali nismo znali postići pogodak. Jednostavno, nismo imali svoj dan. Sada moramo dobiti obje preostale utakmice – kazao je španjolski strateg Del Bosque.

Bit će dobrog nogometa

Ovo je bila najbolja utakmica prvenstva, spektakularna i napeta predstava, sa senzacionalnim ishodom. No, ni ovaj susret nije donio golijadu, pa su u samo dva od 16 srazova prvoga kruga palo više od dva pogotka.

Usto, u devet utakmica prvoga kruga prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

Ipak, ova utakmica vratila je vjeru da će u JAR-u biti dobroga nogometa, te upozorila favorite da ne mogu mirno spavati. Švicarci su veliki heroji!

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar poljicanin
poljicanin
19:09 16.06.2010.

Malo je cudno kako neki ovdje slave anti-nogomet i srecu.Kada bi nasi igrali kao Spanjolci i na taj nacin izgubili,zar bi se i onda slavili \"genijalni\" protivnici?

PR
propalismoFranjoskroz
18:05 16.06.2010.

šta je novinari,pa evo vam novog genijalnog trenera.Izglada da Mourihno nije jedini genijalac.Nadam se da uživaie u \"spektakularnim\" utakmicama

PR
propalismoFranjoskroz
22:10 16.06.2010.

a jasno da zurich gori,svaki navijač Švicarske je sretan.Ali ja volim gledat nogomet,i sad kad je gotov prvi krug nepada mi napamet više gledat Grke,Slovence,Švicarce i još njih par.Neutralni ljubitelj nogometa nema želudac za takve predstave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije