Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO ČETIRI KLUBA ISPUNJAVAJU UVJETE

Liga s 12 klubova možda već od ljeta

Maksimir
Željko Hladika/Pixsell
20.04.2010.
u 16:12

Nema dvojbe da će liga 16 otići u povijest. Krajnji je cilj da prva HNL broji deset klubova koji bi igrali četverokružno.

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza objavit će 2. svibnja je li svih 16 klubova ispunilo uvjete za nastup u Prvoj HNL. Ne ispuni li samo jedan klub sve uvjete, u sezoni 2010./11. Prva HNL imat će 12 klubova, prema ranijoj odluci IO HNS-a.

- Zna se da su samo Dinamo, Inter, Slaven Belupo i Zagreb ispunili uvjete, a zasad je nemoguće reći hoće li i ostalih 12 klubova dobiti zeleno svjetlo - rekao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

- Veseli me što je Uefina komisija potvrdila odluku naše Komisije za licenciranje, to znači da je sve napravljeno po propisima - rekao je dopredsjednik HNS-a, Josip Friščić.

IO HNS-a predložio je da u sezonama 2011./12. i 2012./13. Prva HNL ima 12 klubova, a Udruga klubova odlučit će o sustavu natjeccanja. Te bi dvije sezone bile prijelazno razdoblje za sezone 2013./14. i 2014./15., kad bi Prva HNL trebala imati deset klubova i igralo bi se četverokružno! U obje inačice, Druga liga imala bi 16 klubova. O tim prijedlozima počinje dvomjesečna rasprava po Županijskim savezima, a na sjednici Skupštine HNS-a (između 10. i 15. srpnja), trebali bi biti usvojeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije