Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA KOD FRANCUZA

Le Parisien: Blanc zamjenjuje Domenecha!?

Raymond Domenech
AFP
04.02.2010.
u 12:43

Francuski dnevnik Le Parisien u četvrtak je donio šokantnu vijest kako se uskoro sprema smjena na vrhu francuske nogometne reprezentacije.

Prije šest godina Domenech je sjeo na izborničku klupu Francuske. razočarao je nakon finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. (poraz od Italije), a prije dvije godine na Europskom prvenstvu nije uspio na kormilu "tricolora" proći niti skupinu u Austriji i Švicarskoj.

I u kvalifikacijama za aktualno Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi proživljavao je dramu, pa je tako prošao dalje tek nakon dvije dokvalifikacijske utakmice protiv Irske i to posredstvom dvostrukog igranja rukom Thierryja Henryja, koje je prethodilo ključnom pogotku Williama Gallasa.

Domenech u Francuskoj nema većinsku potporu francuskih ljubitelja nogometa, a ondje se i dalje prisjećaju detalja s kraja prošle godine i ATP turnira u Parizu. Kamera je tijekom stanke u kadar uhvatila Raymonda Domenecha, a dvoranom Bercy se prolomio gromoglasni zvižduk.

Neke informacije iz Francuske najavljivale su Blanca, trenutačnog trenera Bordeauxa, na izborničkom stolcu prije početka Svjetskog prvenstva, no sve je demantirao predsjednik Francuskog nogometnog saveza:

- To je totalna greška i lupetanje! Smiješno je to što se piše. Ja sam prva osoba koja bi trebala biti upoznata oko toga. Nikakve smjene nema, zaustavite te besmislice - rekao je predsjednik Jean-Pierre Escalettes.

Blanc je kao trener Bordeauxa prekinuo sedam godina vladavine Lyona u Le Championnatu tako što je prošle godine bio prvak s popularnim Žirondincima. I sada njegov klub uvjerljivo stoji na vrhu ljestvice, a uz to se Bordeauxom plasirao u osminu finala Lige prvaka, a u skupini je bio ispred uglednika Bayerna i Juventusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije