Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interov Samuel Eto

Lavovi se uzdaju u osvajača Lige prvaka

Samuel Eto\'o
AFP
14.06.2010.
u 12:50

Nogometaši Kameruna posljednja su reprezentacija koja se kvalificirala na SP.

Kameruncima je ovo šesto sudjelovanje na SP-ima. Na posljednja tri (1994., 1998. i 2002.) nisu uspjeli proći prvi krug. Najveći uspjeh ostvarili su 1990. kada su na SP-u u Italiji ispali u četvtfinalu od Engleske nakon jedanaesteraca.

- Da smo imali više sreće 1982. godine sigurno bi otišli daleko. U skupini nismo izgubili utakmicu, ali nismo ni jednu pobijedili - sjeća se Roger Milla, najpoznatiji kamerunski nogometaš.

Danas je najveća zvijezda Kameruna Samuel Eto, osvajač Lige prvaka sa milanskim Interom. Japanci će biti jači za Makota Hasebea, veznjaka Wolfsburga koji se ozlijedio na prijateljskoj utakmici protiv Bjelokosne obale.

- Gledali smo kako je igrala Južna koreja i svojim igračima sam rekao: Ako ćemo se i mi tako boriti za svaku loptu, možemo do uspjeha protiv Kameruna - rekao je izbornik Okada.

Japanu je ovo četvrto sudjelovanje na SP-u, a 2002. su bili treći u skupini osvojivši bod (Hrvatska).

- Taj gubitak boda nas je koštao drugog kruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije