Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada reprezentacija

Ladić ruši furiju, a zanimanje je slabo, 2000 ulaznica podijeljeno

\'13.10.2009. Varazdin, Hrvatska -  Kvalifikacijska utakmica za europsko prvenstvo U-21 , grupa 7, Hrvatska i Srbija. Tomislav Barbaric, Ivan Perisic.  Photo: Slavko Midzor/24sata\'
Slavko Midžor/Pixsell
11.10.2010.
u 16:28

Zbog slabog interesa, reprezentativci su molili da se utakmica ne igra u Varaždinu.

Ima li pritiska uoči tako važne utakmice?

– Ne bih znao. Nisam kontaktirao s gospodinom Sijerkovićem da nam kaže kakve su atmosferske prilike – našalio se izbornik mladih vatrenih Dražen Ladić, koji sa svojim igračima u miru toplica Sveti Martin na Muri dočekuje uzvrat dodatnih kvalifikacija protiv Španjolske (Varaždinov stadion, utorak u16 sati, sudi Škot Collum).

Obrana na kušnjama

Poraz od 2:1 u prvoj utakmici Hrvatskoj ostavlja puno prostora za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Danskoj.

– Idealan scenarij bio bi da brzo postignemo gol, pa neka onda oni nas ganjaju – smatra Dejan Lovren, koji se mladima priključio nakon nastupa u A-reprezentaciji.

– Puno se priča da protiv igre Španjolaca i nema pravog lijeka. No, nije tako. Pokazali smo to i u prvoj utakmici.

Takvim raspletom obrana bi mogla biti na još većim kušnjama nego što je bila u Burgosu. Izbornik Ladić stoga može biti sretan što će ponovo imati Lovrena na raspolaganju.

– Krenulo mi je odlično ove sezone. Prošlo je razdoblje prilagodbe na jaku francusku ligu. Redovito nastupam za Lyon, zdravlje me služi i potpuno sam spreman. Neka samo napadaju, barem neće biti dosadno u obrani – kaže Lovren.

Iako se Varaždincima nudi prilika da vide jednu od najboljih svjetskih reprezentacija, zanimanje za utakmicu prilično je skromno. Javna je tajna kako su sami igrači još nakon utakmice sa Srbijom i mlakog ozračja na tribinama od HNS-a tražili da se susreti mlade reprezentacije više ne igraju u Varaždinu. No, kada je propala ideja da mladi vatreni igraju u Kranjčevićevoj kao uvertira prijateljskoj utakmici A-vrste s Norveškom, a Split ih je odbio, organizacija je opet dodijeljena Varaždinu. Domaćini su 2000 ulaznica podijelili po školama, ali je upitno koliko će to imati učinka na ozračje na stadionu.

Šest promjena u sastavu

Ostaje tek nada da će navijači iz ostalih dijelova Hrvatske zagrijati hladne Varaždince.

Ni 24 sata uoči susreta Ladić nije znao reći sastav.

– Kalinić i Vrsaljko otpali su zbog kartona, a vraćaju se Perišić, Rakitić, Lovren i Jajalo. Moram promijeniti više od pola sastava.

Perišića se očekivalo i u prvoj utakmici?

– Imam petoricu izvanrednih veznih igrača, a mjesta ima za trojicu, možda četvoricu. Kako je Perišiću prijetio žuti karton, nismo željeli riskirati već ga sačuvati za uzvrat.

Komentara 9

VE
Velikogoričan56
17:26 11.10.2010.

mlada repka igrala je svojevremeno u Velikoj Gorici, stadion ima licenciju, a bio bi vjerojatno pun. Steta sto je propustena dobra prilika

NI
NicoleScherzinger
18:25 11.10.2010.

Ja bi isla na utakmicu al neznam di je Varaždin a nemam navi !

GO
Godot
17:24 11.10.2010.

Ja bih jako volio znati zašto se utakmica održava u 16 sati, veliki broj ljudi je u to doba na poslu ili u školi i jednostavno ne mogu doći na utakmicu u 4 popodne. Ja bih rado potegnuo iz Zagreba do Varaždina kako bih podržao mlade reprezentativce, ali jednostavno ne mogu stići na utakmicu u četiri popodne. Pretpostavljam da utakmica počne u 16 zbog HRT-a i nevažne prijateljske utakmice A reprezentacije koja se igra s Norveškom u 20 sati, moje je mišljenje da bi bolje bilo da A repka igra u 16 ili se uopće ne prenosi s obzirom na nevažnost utakmice i kvalitetu igre, te količinu zalaganja koje pokazuju, a da je mlada reprezentacija u 20 sati kada bi ju ja, a vjerujem i mnogi drugi mogli doći pogledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije