Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir u potrazi za trenerom

Kruno na Ćirinu tragu - nakon naslova otkaz

'sport 04.10.2009.,Zagreb, Maksimir - 10. kolo 1. HNLe, nogometna utakmica izmedju NK Dinamo Zagreb i NK Varteks.Kruno Jurcic. Photo: Antonio Bronic/VLM'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
13.04.2010.
u 13:03

Kruno Jurčić je 2008. s koprivničkim klubom postigao najveći uspjeh u povijesti, a ipak ga nisu željeli u sljedećoj sezoni.

Uoči završnice sezone, u Dinamu se nameću dva pitanja: s kolikom će otpremninom Kruno Jurčić na kraju sezone napustiti klupu plavih (ima ugovor do 2013. godine) te, mnogo važnije, tko će ga naslijediti i povesti plave u Europu.

– Jurčić je siguran na trenerskome mjestu. Do ljeta sigurno neće biti promjena, a onda, tko živ, tko mrtav – u svom stilu kaže Zdravko Mamić.

U Dinamu nikada nisu trpjeli trenere kod kojih se igra neprobavljiv nogomet, bez obzira na osvajanje naslova, a još manje one koji nemaju autoritet. Jurčiću se ne može poreći predanost poslu, poštenje i lojalnost, ali Dinamu ipak treba nešto više. Tako će se mladome stručnjaku najvjerojatnije dogoditi repriza Koprivnice.

Hvalili su ga jer im je donio drugo mjesto i Europu, a ipak su se na kraju sezone rastali. Tada razlog nije bila loša igra Slavena. Mamić je samo jednom na kraju sezone potjerao trenera koji je donio naslov prvaka, Ćiru Blaževića 2003. godine, dok mu je Zvonimir Soldo dao ostavku 2008. godine nakon dvostruke krune.

Canjuga je 1999. najurio prvaka Iliju Lončarevića kako bi promovirao skupocjenoga Ardilesa. I tko nakon Jurčića, tko je slobodan ili – koga Mamić još nije potrošio?

Znamo da iz te kategorije trenera Zdravko najviše cijeni Milivoja Bračuna, jednoga od rijetkih iz generacije 1982. koji još nije vodio plave. A od zauzetih, uvijek je na prvome mjestu Josip Kuže, kojega je Mamić želio prije Jurčića. Taj stručnjak, kod kojega je Dinamo igrao najljepše u posljednjih pet godina, vodi albansku reprezentaciju.

Ključne riječi

Komentara 3

TC
tomo crni
13:52 13.04.2010.

dasovicu, sigurno bi ti i flak trebali biti treneri dinama, kad ste tak pametni!

Avatar lastan
lastan
19:15 13.04.2010.

Što još niste i Flaka potpisali ispod pa da društvo bude kompletno.Jadan Dinamo, ako Bračuna uzmu za trenera,a što se Kužea tiče-jesu,prve sezone su igrali lijepo,ali samo jesenji dio prvenstva.Ovo drušvo,zajedno s Flakom,opsesivno želi maknuti Jurčića,ali nikako da ponude neko pravo ime kao nasljednika.Ovo su sve samo probni baloni.Jadni ste.

LU
luena
19:55 13.04.2010.

Opet novinari ,smjenjuju trenera.....hahahaha ,daj radite svoj posao...zasto je trener uvijek kriv...smjenjute igrace ak smjete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije