Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kopačke Stanleyja Matthewsa iz 1953. prodane za 38.400 funti

Kopacke
VL arhiva
25.02.2010.
u 11:02

Kopačke koje je Stanley Matthews nosio u finalu engleskoga nogometnog FA Cupa 1953. godine prodane su u poznatoj aukcijskoj kući Bonhams u Chesteru za 38.400 funti.

Organizatori dražbe očekivali su da će slavne kopačke postići cijenu od otprilike 8000 funti, ali je na kraju taj iznos gotovo peterostruko nadmašen!

Sir Stanley Matthews igrao je za Blackpool od 1947. do 1961. godine, a u finalu FA Cupa protiv Boltona 1953. godine njegova inspirativna rola bila je ključna u velikom preokretu Blackpoola, koji je 20 minuta prije kraja dvoboja gubio sa 3-1, ali je na kraju slavio pobjedu od 4-3.

Iako je Stan Mortensen bio trostruki strijelac za Blackpool, utakmica se i danas pamti kao ''Matthewsov finale''.

Stanley Matthews odigrao je za englesku reprezentaciju 54 utakmice i postigao 11 pogodaka. Umro je 2000. godine, nakon 85. rođendana. Natjecateljski je nogomet igrao do 55. godine. Nitko ga u tome nije nadmašio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije