Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilićeve muke

Kod Bilića na tri mjesta pikira 11 igrača vrijednih 53 mil. eura

'22.11.2011., Avenida de Concha Espina, 1, Madrid - Stadion Santiago Bernabeu, nogometna utakmica D skupine, 5. kola UEFA Lige prvaka. Real Madrid - GNK Dinamo. Milan Badelj. Photo: Sanjin Strukic/PIX
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
16.02.2012.
u 20:24

Gotovo da je Slaven Bilić objavom popisa kandidata za prijateljsku utakmicu sa Švedskom otkrio karte što se tiče putnika za Euro

– Oni su u prednosti, ali još se ima igrati proljeće – bacio je Bilić mrvice onima koje nije pozvao.

Dakle, dvadeset igrača koje će voditi Bilić već ima, trebalo bi se dogoditi čudo ili ozljeda da netko od njih ispadne. Dakle, Pletikosa, Subašić, Kelava, Srna, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka, Pranjić, Vrsaljko, Vida, Rakitić, Modrić, Dujmović, Kranjčar, Vukojević, Perišić, Mandžukić, Olić, Eduardo i Jelavić sigurni su putnici.

A za tri mjesta nastupit će luda trka! Toliko je kandidata, čak postoje dvije liste, A i B, a na njima je jedanaest igrača vrijednih 53 milijuna eura. Bilić će tri putnika birati od igrača iz Bundeslige, Premiershipa, La Championata, Ukrajinske lige te HNL-a. Svoje mjesto čekaju Mladen Petrić (HSV, vrijednost 8 milijuna eura), Ivo Iličević (HSV, 5,5 milijuna eura), Mato Jajalo (Köln, 3,5 milijuna eura), Ivan Klasnić (Bolton, 2 milijuna eura), Dejan Lovren (Lyon, 8 milijuna eura), Milan Badelj (Dinamo, 6,5 milijuna eura), Ivan Strinić (Dnipro, 3,5 milijuna eura) i Nikola Kalinić (Dnipro, 6 milijuna eura).

Dobit će Bilić koju sijedu tamo početkom svibnja kada se bude morao odlučivati koga će ostaviti kod kuće. Svjestan je i sam da će biti pritisaka.

– To je normalno, netko to radi na grublji, netko na ljepši način – rekao je Bilić.

Ali, najveći pritisak bit će na njemu. Jer, svi ovi koji čekaju "njegova su djeca". S tim da ih je puno, pa ne može biti pravedan prema svima. Recimo, Petrić mu nije baš "sin" na prvom mjestu. Izuzetno cijeni Jajala i Iličevića, i Badelj mu je drag. Klasnića baš i ne vidi među napadačima...

Oni koji su oko reprezentacije tvrde da zapravo Bilić, premda mu neće biti lako raditi eliminacije, i nema puno dvojbi. Lovren je siguran, baš kao i Strinić, u kojeg Bilić ima veliko povjerenje. Njegovim pozivanjem dobiva figuru više u veznoj liniji, jer tamo može ići Pranjić. A treći poziv trebao bi biti upućen Nikoli Kaliniću, koji je jedan od naših najproduktivnijih napadača i Biliću je spasio glavu protiv Gruzije, i to izbornik neće zaboraviti.

A s B liste pozivima se potiho nadaju, jer bili su u nekim kombinacijama u posljednje vrijeme, Jurica Buljat, Manuel Pamić i Jerko Leko. Tu je negdje i Sammir, Dinamov veznjak, čija je vrijednost procijenjena na 8 milijuna eura, uz Lovrena je najvredniji od ovih koji čekaju, ima pravo igranja za Hrvatsku. Dvije dobre partije na proljeće i Brazilca će Zdravko Mamić početi gurati svim silama. Ali, objektivno, njegove šanse da se nađe na Euru trenutačno su nikakve.

Bude li Uefa opet preporučila da se reprezentacijama, kao 24. i 25. priključe mladi igrači pred kojima je budućnost, trenutačno su prvi izbor Mateo Kovačić i Ante Vukušić. Obojica su stvarno dobri, dovoljno mladi, a na taj način Bilić će učiniti sretnima čelnika Dinama te Hajduka...

Ključne riječi

Komentara 19

ZB
ZG = BG
21:38 16.02.2012.

Da mi je znati kako to Vrsaljko ? Pa sto je taj mali pokazao u nasoj ligi tj Mamicevoj ? Kolika je provizija za to Bilicu ?? ili to samo vracas stare dugove ?????

HI
higuita
22:55 16.02.2012.

poštivam i podržavam bilića ali ako povede leku na euro onda je to znak da je veći lopov i prevarant o smranadera

DU
Deleted user
21:06 16.02.2012.

Perisic nije nista pokazao u Dortmundu. Inace treba jos dva napadaca. Kalinic, Petric i Klasnic su u prednostu. Koga izbaciti? A di je Bilic, Budan i Santini? Nadamo se da Bilic ne pravi gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije