Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost

Kockaste će u Tel Avivu čuvati 150 policajaca, a iz hotela ne smije nitko!

\'za dup   25.5.99. eurosong izrael- izraelski vojnicis automatima i u pancirkama krijepe se cocacolom i sendvicima dok cekaju da obavimo shoping.........snimio sinisa hancic\'
VL
07.10.2010.
u 14:35

Bilić voli da igrači na dan utakmice prošeću gradom, no u Izraelu to nije moguće.

Zna se da gdje god putuje izraelska nogometna reprezentacija, njihovi sportaši ili čuveni košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva, Mossad radi dugotrajne i opsežne pripreme osiguranja. Naime, nakon svega što se Židovima dogodilo u povijesti, veliki je oprez na svakom koraku. Sjećamo se kada nam je Nikola Vujčić prepričavao kako uza zrakoplov u kojem se nalaze košarkaši Makabija uvijek leti još jedan prepun pripadnika Mossada koji ih čuvaju.

Strogi pregled

Kako su Izraelci osjetljivi, a njihova zemlja nikada do kraja nije sigurna, jer Palestinci će iskoristiti i malu neopreznost te poslati uglavnom bombaše ubojice, tako će Izraelci posvetiti posebnu pozornost svakom gostu Svete Zemlje.

Hrvatska nogometna reprezentacija po četvrti put odlazi u Izrael, a ovaj put čuvat će je 100 policajaca u punoj ratnoj opremi i 50-ak pripadnika policije u civilu. Naime, to je otprilike brojka osiguranja i drugih reprezentacija, no svakako je mnogo veća od, primjerice, one vezane uz gostovanje u Londonu. Dva ili tri bobbyja dostatna su, primjerice, za čuvanje bilo koje reprezentacije. U našoj ekspediciji bit će samo nekoliko policajaca u civilu, kao što je to i inače običaj. Naši će nogometaši u Tel Avivu provesti dan i pol, a za to će vrijeme biti stalno pod okom sigurnosti. Naime, najprije će na telavivskom aerodromu Ben Gurion proći temeljitu (oko sat vremena) carinsku kontrolu. Neće se kockasti moći brzo, kao u drugim zemljama, provući kroz carinu, ili kao negdje gdje ih autobus dočeka blizu zrakoplovne piste. Izraelski policajci pregledat će svaku putovnicu, sigurnost je pri ulasku u Izrael najvažnija. A tamošnje snage sigurnosti baš nikoga ne respektiraju.

Izraelci su u opasnosti

Slaven Bilić ima običaj igrače na dan utakmice povesti u šetnju gradom. U Izraelu je to nemoguće, prije četiri godine igrači su popili sok na hotelskoj plaži, koja je bila posebno čuvana. Na svakom milimetru prostora bilo je osiguranje. Naime, nemoguće je da bilo tko iz delegacije koja će biti u Tel Avivu sam napusti hotel i uputi se u razgledanje najvećega izraelskog grada. Oko stadiona Ramat Gan bit će znatne sigurnosne mjere, jer okupljališta velikog broja ljudi zapravo su idealna za terorističke akcije kakve se često znaju dogoditi u Tel Avivu. No, pritom se ne trebaju bojati hrvatski navijači, veća je prijetnja izraelskim navijačima. Dosad hrvatski navijači i nogometaši nisu imali problema u Izraelu. Neka tako bude i sada.

Komentara 2

Avatar Jorge
Jorge
15:53 07.10.2010.

Ukoliko nije sigurno naši su trebali tražiti da se tekma igra na - Cipru.

OB
-obrisani-
06:25 08.10.2010.

Mislim da je previse sto si Izraelci uzimaju za pravo... Za stanje koje je tamo ,oni snose najvecu odgovornost,da se Palestinci puste u miru nebi bilo ni bombasa.... .. Situacija nije jednostavna i molim Boga da sve prodje bez ikakvihh izgreda.... Sretno decki,idemo na pobjedu ,a onda stignite sretno kuci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije