Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtko Kale

Kale: Nisam omalovažavao Runju ni navijao za Izrael

Tvrtko Kale
Marko Lukunić/ VLM
10.10.2010.
u 19:29

Hrvatski vratar u Izraelu ogorčen je pričom da se odrekao svojih korijena i priklonio Izraelcima

Puno se tinte potrošilo ovih dana na Tvrtka Kalu. Hrvatski vratar koji godinama živi u Izraelu našao se na naslovnicama novina u domovini zbog navodne izjave kako je Vedran Runje najlošija karika vatrenih te da je priželjkivao pobjedu Izraela.

– Ma, to je stvarno nevjerojatno. Obična glupost. Nije bilo korektno da mi se takvo što napravi, a da se prethodno ne provjeri. Nikada takvo što nisam izjavio, pa Runje je vratar po mom ukusu. Samo sam rekao da je u najboljem stanju u odnosu na svoje protukandidate u reprezentaciji. On bi trebao biti dugotrajnije rješenje za prvog vratara – počeo je Kale.

Zaboljelo ga je što se stvorila slika kao da se odrekao domovine.

– Nisam se ja odrekao Hrvatske, već se Hrvatska odrekla mene. Pet godina bio sam najbolji vratar u Izraelu, a nitko me nije ni nazvao. Prvi sam vratar koji je u povijesti izraelskoga prvenstva postigao pogodak iz igre. Preskupo smo platili državu da bih je se ja sada odrekao. Hrvatska je bila i ostat će moja domovina. Ma, ne ljutim se više. Bilo pa prošlo, iako znam da će biti onih koji mi neće vjerovati.

Jesu li vas iz stožera vatrenih zvali za savjete uoči Izraela?

– Siguran sam da Slaven Bilić i njegovi suradnici imaju koga zvati za savjete. Još su me proglasili izraelskim špijunom. Pa nisam ja nikakav izraelski James Bond.

Kale je komentirao i sraz u Tel Avivu.

– Nije to bila dobra utakmica. Sreća da nas je Runje spasio u početku, poslije nam se otvorilo. Nikada nisam gledao Niku Kranjčara u ovakvom izdanju. Nije mi jasno zašto ne igra u klubu. Modrić? Ma, to je hrvatski Maradona.

Ključne riječi

Komentara 8

AN
Andreeejjj
20:13 10.10.2010.

Tipičan dokaz, kako vas mogu novinari \"sahraniti\" i napraviti NEPRIJATELJEM broj 1 u svojoj zemlji i državi!!!! Fuuuuuuuj...bljakkkk...mali sitni novinarčiči, sramite se šugavci!!!!

OB
-obrisani-
20:37 10.10.2010.

Jucer smo citali jednu stranu,danas drugu....Dolazim do zakljucka ,a i obistinilo se da nasi novinari izmisljaju,i u svim segmentima pretjeruju.... Bezobrazno i neodgovorno.... sram vas moze biti odrasle ljude koji izvjestavaju javnost ,u vecini slucajeva LAZIMA..!

IN
Individuao
19:55 10.10.2010.

Pa ako moram vjerovati između novinara i Kale ja ću radije vjerovati Kali nego novinarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije