Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK NA MAKSIMIRU

Jurčiću su svi krivi, a svoje pogreške ne vidi

Kruno Jurčić
Darko Gorenak
07.11.2009.
u 14:40

Jurčić nije htio odgovarati na neugodna pitanja o ostavci, otkazu. Ako doživi poraz od Šibenika, u ponedjeljak će morati analizirati pogreške, ukoliko uopće nađe ijednu stavku.

Subota je u Maksimiru trebao biti mirna, bezbrižna. Jer, sutra u goste plavima dolazi klub koji nikad nije odnio ni bod iz Zagreba, Šibenčani su 17 puta uzaludno putovali u Zagreb. No, u Maksimiru je sve samo ne mirno. Gazde su negdje izvan kluba razmišljali kako dalje, crtali kadrovsku križaljku stručnog stožera u kojoj teško da je bilo mjesta za Krunoslava Jurčića. Koji nije morao odgovarati na neugodna pitanja o ostavci, o otkazu. Nije imalo smisla postavljati ih jer je sve jasno. Pobijedi li Šibenčane, mogao bi uhvatiti slamku spasa do daljega (ne predaleko), a sve ostalo značilo bi da u ponedjeljak može analizirati gdje je sve pogriješio.

Poslao ih među “bedake”

Ako u tome nađe barem koju stavku. Jer dosad, po njegovim riječima, samo on nije griješio, niti jednom u svom neuspješnom nizu nije rekao da je povukao krivi potez. Bili su mu krivi igrači, suci, novinari, svuda vidi zavjeru i zle namjere. A ne prepoznaje želju da konačno u Maksimiru gledamo bolji Dinamo.

S pravom hvali Branka Karačića, trenera Šibenika, koji mu sad puše za vrat.

– Plasman Šibenčana pokazuje koliko su ozbiljni, Karačić je samo nastavio svoj trenerski niz – hvalio je Jurčić Šibenikova stratega.

I mora, jer taj Karačić pobjeđivao je dosad plave i kao trener Osijeka (2003., bila je to prva pobjeda Osijeka u Maksimiru u HNL-u) i kao trener Zagreba, a sa Slavenom Belupom poslao je plave u ligu za “bedake”, u ligu za ostanak, što je najveća rezultatska sramota kluba.

I zbog Ermina Zeca nije se smjelo sinoć mirno zaspati.

– Nije klasični golgeter, ali brz je, kvalitetan i često zabija. Volim takve igrače. Volio bih ga imati u svlačionici – kaže Jurčić, koji pokušava psihički ojačati momčad nakon poraza od Ajaxa.

Sudac lupao na vrata

– Ostavila je ta utakmica trag, i fizički, ali igračima je još teža spoznaja o nemoći, ne igračkoj, već o tome da nam se ne dopušta da nešto napravimo u Europi. Znate, imamo ritual u svlačionici prije utakmice. Kažem nekoliko riječi, jedan igrač stane na sredinu, pružimo ruke i slijedi poklič. A sudac nam je sada divljački lupao na vrata, iako ni Ajax još nije izišao iz svlačionice. No, danas ćemo opet izići na teren sa srcem – istaknuo je Jurčić.

Samo, pitanje je hoće li to biti dovoljno za Karačića, Zeca, Alispahića... Sad su i oni bauk u Maksimiru.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
15:46 07.11.2009.

Kruno priprema razanj ,a Zec u Sibeniku.

ČU
ČUP
22:41 07.11.2009.

U zadnnjih 10 godina Dinamo nije imao boljeg trenera od Jurcica. Ostali su samo dosli uzeti novce brzopotezno i jedva cekali nda dobiju otkaz kako bi bili islaceni. Za ljude koji kuze nogomet, i koji nesto znaju..... Jurcic je trenutno najbolji trener u Hrvatskoj. On nazalost nemoze ostvariti sve sto moze jer ima bar 4 igraca koji su limitirani i nemaju sto raditi u Dinamu. Boljih nema a on nije zadužen za pojačanja.

OB
-obrisani-
15:43 07.11.2009.

Mamicu ,daj istjeraj ovog \'\'strucnjaka\'\',svakako nema vise sansi u Europi a za HNL nadji nekog siromaha ,za trenera, na Jelacica placu .Nema sta da se mislis ko prvi izidje iz tramvaja ,trener je Dinama,premda moze i bez trenera biti prvakk ali nek se nadje ko pojacanje u strucnom stozeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije