Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEUSAN BEZ ZAMJERKI

Špaco: 'Ko ovo može platit?; Jurčić: Igrači su mi bili preplašeni

Hajduk
Filip Brala/Pixsell
Autori: Karlo Ledinski, Antonela Vukorepa/VLM
07.04.2010.
u 19:44

Trener Dinama svome vrataru ne zamjera primljeni (skrivljeni) pogodak. Takve se greške, kaže, događaju.

Malo je nedostajalo da Hajdukov trener Stanko Poklepović ne zapjeva, kao da je u nekoj od Tijardovićevih opereta. Poklepović je nakon trijumfa nad Dinamom, koji je postao mušterija (devet posljednjih utakmica, tek jedna pobjeda Dinama) bio, blago rečeno, ushićen. Kao da je u nekakvoj ekstazi.

- 'Ko ovo može platit. Nitko neka se ne dira u ovaj grad, koji može pružiti ovakav dekor, bez obzira na izvedbu nogometne igre. Ovo bismo trebali imati u Hrvatskoj svugdje - rekao je Poklepović.

Složio se trener bijelih da igra nije bila na nekom niovu. Ali, o igri se, kada dođe pobjeda nad najvećim rivalom, ne raspravlja.

- Igra nije bila dobra, ali kada se pobjedi s 1:0 onda se sve zaboravlja. Nije bilo trzavica, uobičajenih za ovakve utakmice, igrači su bili korektni. Nismo ispoštivali sve zamisli koje smo htjeli - rekao je Poklepović.

I onda opet o ozračju u Poljudu.

- Vraćam se na predstavu, ona je bila na najvišem niovu. Klanjam se do poda dekoru, publici, to treba staviti na pijedestal... Čekale su se samo njegove suze, pobjedu je doživio i proživio dosta emotivno.
Ja sam čovjek koji sam inače emotivac. Volim lijepe stvari, i zato još jednom ponavlja "ko' ovo može platit" - rekao je Poklepović.

Ibričić je bio junak pobjede bijelih i plasmana u finale Kupa Hrvatske. Je li Poklepović s njim imao poseban razgovor uoči utakmice?

- Sa svima razgovaram, to je moj običaj pred utakmicu. U svlačionici uoči utakmice govorim deset minuta, a u prije toga razgovaramo i po pola sata. Ibričić je bio dovoljno dobro obrađen kako će i što će raditi, ne samo on, nego i ostali igrači u prednjem dijelu. Ta je kompozicija trebala i više pružiti, a Ibričić je prednjačio - rekao je trener bijelih.

Nije zaboravio spomenuti finale sa Šibenikom.

- Šibenik maksimalno uvažavam, jaka je to momčad. Čekamo te utakmice, to je dalmatinski sraz i ono što je najvažnije kup odavde sada ne može pobjeći - euforično je zaključio Poklepović.

Dinamov trener Kruno Jurčić bio je razočaran svojim igračima. Priznao je da nije uspio doprijeti do svojih igrača.

- Žalostan sam, nismo ušli u finale kupa. Posebno me pogodila i razočarala činjenica da nisam uspio odagnati strah kod igrača koji se stvara cijelom tom pričom o susretu s Hajdukom. Cijeli ambijent dovede do toga se uvuče strah, a demonstrira se na način da ne žele igrati. Svaki koji dobije loptu nabije je od sebe. U pripremi sam pokušao igrače upozoriti na utakmicu Barcelone i preuzimanje rizika, da svaki igrač želi primiti loptu, da se ne boji igre. Žalim što igrači nisu preuzeli odgovornost na sebe, da uđemo u igru, pa da možda izgubimo, ali da igramo kvalitetan nogomet. Za tim detaljom žalim najviše u obje ove utakmice. Utakmica se pretvorila u ono što nismo željeli, puno nabijanja i izbijanja. Takve utakmice presudi greška ili insipracija pojednica, nama se dogodila greška i čestitam Hajduku - kazao je Jurčić.

Pojasnio je što je klupa tijekom utakmice tražila od Mandžukića, koji se nije pretrgao od prihvaćanja savjeta.

- Tražili smo da se više uključi u igri, on mora doći u igru, takve instrukcije smo mu davali. Možemo pričati o Mandžukiću i njegovoj formi, ali nije sad vrijeme za to - zaključio je Jurčić.

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:32 07.04.2010.

Dinamo-odličan danas! Samo što više ovakvih igara i više ih ni suci neće moći spasiti. HŽV

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:18 08.04.2010.

hajduk i dinamo su cajke

OB
-obrisani-
20:11 07.04.2010.

Dinamo je sramota od kluba.Domači igrači sjede na klupi a ove bitange , kao dadi,cufrei,ibanjezi,etoi,samiri kolo vode,zajedno s ovom konjusinom butinom.Jebo vas Mamić i vi njega.Netreba vama stadion nego livada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije