Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škotska

Jelavić pobjegao na vrijeme, Glasgow Rangersi idu u stečaj!

\'Rangers\' Nikica Jelavic celebrates scoring his second goal against Hibernian during their Scottish Premier League soccer match in Edinburgh, Scotland December 10, 2011. REUTERS/David Moir (BRITAIN
Reuters
14.02.2012.
u 10:17

Odu li u stečaj, Rangersi će od lige automatski dobiti kaznu oduzimanja 10 bodova, pa bi njihov zaostatak za Celticom iznosio 14 bodova i prvenstvo bi praktički bilo gotovo

Glasgow Rangersi idu u stečaj! Klub, u kojemu je donedavno igrao i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, na sudu je preko svojih odvjetnika podnio zahtjev za odlaskom u stečaj, a iako su prvotno imali pet dana da i službeno zatraže od stečajnog upravitelja da preuzme klub, sud im je danas po ubrzanom postupku naložio da stečajnog upravitelja moraju odrediti do 16.30 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Osim dalekosežnih posljedica po klub, kratkotrajni učinak takve odluke Rangersa jest oduzimanje 10 bodova, što bi značilo da bi njihov rival Celtic imao 14 bodova prednosti nad njima, pa bi i utrka za škotskog prvaka praktički bila završena.

Financijski problemi Rangersa nisu od jučer, klub trenutačno čeka što će biti sa slučajem neplaćanja 49 milijuna funta poreza, odnosno plaćanja igrača i zaposlenika kluba preko treće tvrtke, a i Jelavić je u siječnju prodan u Everton kako bi se barem malo napunila klupska blagajna.

Sud je potvrdio za škotsku televiziju da su Rangersi podnijeli zahtjev za stečajem.

U panici su svi igrači Rangersa jer se boje kako klub neće moći ispuniti obveze iz ugovora, odnosno da će oni postati ništavni, pa su zatražili pravni savjet od škotskog Sindikata nogometaša.

Također, stečajem Rangersa pogođeni će biti i neki drugi klubovi poput Heartsa koji je ljetos prodao svoga igrača Leeja Wallacea klubu iz Glasgowa za 1,5 milijun funta, ali na tri rate. Prvu od 700.000 funta su dobili, no preostale dvije nisu, a teško da će i dobiti kad jednom stečajni upravitelj preuzme klub.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:09 14.02.2012.

Huh ...Jelavic se na vrijeme izvukao ...Sto mislite ,koliko bi klubova u Hrvatskoj u iducih godinu dana moglo otici u stecaj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije