Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4,8 milijuna eura 
iznos je odštete koju su dogovorili Rapid i Rangersi. Ostalo je da Nikica dogovori plaću

Jelavić: Otok je moj san

Nikica Jelavić
Pixsell
07.08.2010.
u 19:30

Nikica Jelavić protekle je dvije sezone često slavio pogotke u majici bečkog Rapida, a odsad bi trebao zabijati u Ligi prvaka za Glasgow Rangers

Kada ga je Miroslav Blažević prvi put gledao na Hajdukovu treningu prije više od pet godina, rekao je:

– Ovaj mali je igrač za velike stvari!

No, u Hajduku nije dao naslutiti da će pred njegovim nogama danas klečati najbolji trener u povijesti slavnih škotskih Rangersa Walter Smith. Tek odlaskom u bečki Rapid, Nikica Jelavić (24) je eksplodirao. Danas je u statusu jednog od najtraženijih hrvatskih napadača. Prošao je golgotu s nekoliko neugodnih ozljeda, a svi koji su tvrdili da igra zbog strica sada se mogu “pokriti po ušima”.

Nikica Jelavić uskoro bi trebao spakirati kofere jer dobro obaviješteni izvori kazuju da je sve dogovoreno s Glasgow Rangersima. Nakon Ante Rukavine trebao bi to biti još jedan veliki ovoljetni posao Pharos sport agencije.

Jelavićeva šutnja


– Sve što znam o Glasgowu pročitao sam iz novinskih napisa. U klubu su mi zabranili da pričam o transferu. Ja sam igrač Rapida i želim profesionalno odraditi posao za klub koji me plaća sve do zadnjeg trenutka. Ne raspitujem se ni kod menadžera ni u klubu. Sve ću znati na vrijeme – počeo je Jelavić.

Rapid i Rangersi danima se igraju “povuci-potegni”. Najprije su Rangersi nudili 3 milijuna eura, Austrijanci su pak tražili 4,2 milijuna eura. Kada su Škoti pristali na to, Austrijanci su tražili 4,8. Škoti su i to spremni platiti. Jelavić čeka.

Je li se teško koncentrirati kad su vas pune engleske novine i već su vam pripremili doček?

– O transferu ne pričam ni s najbližim prijateljima.

Kažu da ste idealan tip za engleski nogomet, a Glasgow Rangers idealan je izlog za velike engleske klubove.

– Liga je jača, Glasgow je veliki klub. Iskreno, najveći mi je san igrati u engleskoj ligi jer je najjača na svijetu.

Pršo: Samo mora biti pošten

Dado Pršo, čovjek kojeg i danas obožavaju na Ibroxu, gdje je igrao sjajno svoje posljednje godine karijere, nam je razgovoru potvrdio da su ga Škoti pitali za mišljenje.

– Pričao sam s menadžerom Smithom i rekao ono što znam i što sam vidio. Nikica je idealan tip za Rangerse. Jak je i vrlo čvrst u duelu, ima dobar skok i stalno teži ići okomito prema vratima. Ma, uvjeren sam da će odmah biti ljubimac tih fanatičnih navijača.

Pršo se čuo i s ljudima koji vode brigu o Nikici, a hrvatskom je napadaču savjetovao:

– Mora biti borben, mora puno raditi za momčad i nikako ne smije glumiti zvijezdu.

Ako propadne transfer Jelavića, žele Gudjohnsena

Ako do kraja tjedna ne uspiju iz Rapida dovesti Nikicu Jelavića, čelnici Rangersa navodno će kupiti islandskog napadača i člana Monaca Eidura Gudjohnsena.

Bivši napadač Chelseaja i Barcelone već dugo ne igra na vrhunskoj razini, a nije poznato bi li ga škotski prvak kupio ili doveo na posudbu.

Jelavićev učinak:

34 gola u dvije godine,

13 pogodaka u 15 europskih utakmica

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:22 08.08.2010.

e da ga nismo prodali u kombinaciji s vukušićem pokorili bi europu, ali i ovako je cilj isti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije