Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2018. SP U EUROPI

Japan se povlači iz kandidature za SP 2018.

Nogomet
AFP
04.05.2010.
u 11:15

Japan je odustao od kandidature za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine i ostat će samo u utrci za domaćinstvo istog natjecanja četiri godine kasnije.

Japanski mediji izvještavaju kako je predsjednik Japanskog nogometnog saveza (JFA) Motoaki Inukai savjet o povlačenju kandidature dobio od samog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

- Čini se da je FIFA odlučila SP 2018. vratiti u Europu. Blatter nam je rekao da će se europske zemlje boriti za domaćinstvo 2018. i da bi bilo mudro da se usredotočimo na 2022. godinu - kazao je Inukai nakon posjeta FIFA-inom stožeru u Zürichu.

Japan bi se tako za SP 2022. trebao boriti protiv Južne Koreje, s kojom je 2002. bio suorganizator tog natjecanja, te protiv Katara.

Engleska, Australija, Rusija i SAD, te zajednički Belgija i Nizozemska i Portugal i Španjolska, i dalje su u utrci za domaćinstvo i 2018. i 2022. godine. FIFA će domaćine oba natjecanja odrediti u prosincu.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:04 04.05.2010.

Treba se Hrvatska odmah prijaviti da tako ipak stignete do SP..Igrače se na stadionima u Zadru, Čakovcu i Slavonskom Brodu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije