Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

J. Pinto: Samo me Ivić uspio natjerati na tri treninga dnevno

'l\'ancien président de l\'OM et nouveau responsable sportif du club, Bernard Tapie (G), discute avec le nouvel entraîneur du club, le Croate Tomislav Ivic lors d\'une conférence de presse, le 13 avri
'GERARD JULIEN'
26.06.2011.
u 14:04

O smrti su izvijestili mediji od SAD-a do Indije, a Pravda je napisala: "Otišao je i ostavio najdraži sport siromašnijim". ivši klubovi Anderlecht, Porto, Atletico, Ajax tuguju zbog odlaska svog trenera.

Mnogi svjetski mediji prenijeli su vijest o Ivićevoj smrti, od Reutersa i Associated Pressa do ruske Pravde. I bivši Ivićevi klubovi, od Ajaxa, Anderlechta, Atletico Madrida, Marseillea do Porta tuguju zbog smrti velikoga trenera.

Stalno prekidao treninge

Zaplakao je i dugogodišnji predsjednik Anderlechta Michael Verschueren, koji je bio Ivićev prijatelj, a redovito su se i čuli.

– Jednom na mjesec bismo se čuli, a kada mi se nije javljao prošli tjedan predosjetio sam da nešto nije u redu – rekao je Michael Verschueren te dodao:

– Sjećam se da je imao drukčije, naprednije poglede na nogomet. Uvijek bi ga zbog toga neki i kritizirali. Bio je jako zahtjevan, znao je prekidati treninge svake dvije, tri minute. Bio je opsjednut svojom profesijom, sanjao je nogomet precizan i brz poput košarke. Bio je veliki trener, ali još veći gospodin.

Tužna vijest pogodila je i francuskoga trenera Jeana Fernandeza.

– Ivić je bio veliki trener, učio sam od njega dok je bio trener Porta, upijao sam njegove zamisli – rekao je Fernandez, sadašnji trener Nancyja.

U dva navrata Ivić je vodio i francuski Marseille, u kojem je tada bio direktor Bernard Tapie.

– Kada sam jučer doznao da je umro, bio sam jako ganut, do suza – rekao je Tapie.

Bivši portugalski reprezentativac Joao Pinto radio je s hrvatskim trenerom u Benfici 1992. godine.

O smrti izvijestili i Indijci

– Dobar čovjek, zabavan, volio je razgovarati s igračima. Jedini je trener koji me natjerao da treniram tri puta na dan, bio je trener s jednostavnim metodama. Uživao sam trenirati pod njegovim vodstvom – rekao je Pinto.

O smrti hrvatskog trenera izvijestili su i mađarski, njemački, portugalski, nizozemski, španjolski, turski, američki, pa čak i indijski mediji, a ruska Pravda je napisala: "Ivić je otišao i ostavio svoj najdraži sport siromašnijim".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije