Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fešta za Super-Olića

Ivica je vratio uspomene na Francusku '98.

'Bayern Munich\'s Ivica Olic (L) celebrates their win with team mates after their Champions League semi-final, second leg soccer match against Olympique Lyon in Lyon April 27, 2010.    REUTERS/Michael
Foto: 'MICHAEL DALDER'
1/10
28.04.2010.
u 08:10

– Ne želim kritizirati svoje igrače, no ostao je gorak okus nedovršenog posla. Bayern je bio prejak – rekao je Lyonov trener Claude Puel.

Sinoć do kasnih sati probrano je društvo u Zagrebellu nazdravljalo maestralnoj večeri Ivice Olića u Lyonu. Prisjetio se Zagrebov trener Igor Štimac 1998. godine kada je Hrvatska na istom stadionu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva pregazila Njemačku sa 3:0. Gerland je i sinoć imao hrvatski štih. Upitan za prognozu, Štico je uoči susreta ispalio:

– Ma, Olić će to riješiti.

No, rijetki su mogli pretpostaviti da će se jedan od najomiljenijih momaka u našoj reprezentaciji superiorno poigrati s Lyonom i, kako je sam kazao, odigrati utakmicu života. "Super-Olić" jednostavno stoji na naslovnici Bilda.

– Točno, fascinantna je njegova moć i sposobnost ponavljanja sprinteva. Već sam toliko puta spomenuo da je Ola glavna Bayernova pokretačka snaga. Sve mogu zahvaliti njemu. Bayern je savršeno taktički odigrao utakmicu. Čvrsti i agresivni blok u sredini. Kada se uzme u obzir da je Robben imao veliki postotak prodanih lopti, Olićev učinak još više dobiva na težini. Čini mi se da bi im u finalu više odgovarao Inter. Ako bude tako, Bayern će biti europski prvak – kazao je Štimac.

Lyonov trener Claude Puel samo je na kraju mogao slegnuti ramenima.

– Uh, bili su prejaki. Šteta što nismo iskoristili nekoliko šansi za izjednačenje koje smo imali. Ne želim kritizirati svoje igrače, ali u ustima je ostao gorak okus nedovršenog posla. Nismo se mogli vratiti nakon Crisova isključenja – kazao je Puel.

Louis van Gaal, nizozemski stručnjak na Bayernovoj klupi, istaknuo je:

– Bayern može pobijediti bilo koju momčad. Zato smo i došli do finala. Napravili smo sjajan posao i veličanstveno je biti u finalu.

Komentara 1

CR
crocro
09:53 28.04.2010.

Olića pratim od njegovih početničkih nogometnih dana. Ola je ponekad bio tvrdoglav, ali eksplozivan, uporan a ponekad i sa solističkim potezima kojima nisu bili oduševljeni njegovi suigrači. Iz utakmice u utakmicu sve se više isticao svojim kvalitetama. Izluđivao je protivničke obrambene igrače koji su vjerovali da će im Ivica zabiti gol. Njegove kvalitete došle su do potpunog izražaja u inozemnim klubovima, gdje Ivica kao i neki drugi Hrvatski igrači drže ne samo jedan \"ćošak\" kuće lige prvaka nego i više. Jedan od kamena temeljaca Bayernove kuće, svakako je Ivica Olić. Možemo biti ponosni na Hrvata, Davorca, Ivicu Olića koji je počastio ne samo nas već i cijeli nogometni svijet nezaboravnom i čarobnom nogometnom rapsodijom. Ima li netko da nije sretan zbog toga? Naravano da Hrvati imaju i drugih vrsnih nogometaša, te ne želim umanjiti i njihovu vrijednost. Neki od njih će stasati te bih želio da postanu reinkarnacija Olića. Hvala ti Ivice na svemu, želim ti puno sreće u nastavku tvoje plodonosne karijere, te ti želim puno sreće u privatnom životu. Navijač sam Dinama. Puno sam puta rekao: \"Eh da je Dinamu Ola išla bi kola\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije