Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveće utakmice

Ivić je u Splitu pobijedio europskog prvaka HSV

\'no\'
Arhiva
25.06.2011.
u 20:39

Donosimo vam pregled najvećih i najbitnijih utakmica u kojima je Hajduk vodio Tomislav Ivić.

HAJDUK -ST. ETIENNE 4:1

Jedna od najvećih utakmica u Hajdukovoj povijesti sigurno je i pobjeda nad St. Etienneom u Kupu prvaka (4:1) u Splitu. Tomislav Ivić u prvoj je utakmici izveo sljedeći sastav: Mešković, Džoni, Rožić, Boljat, Kurtela, Buljan, Žungul, Mužinić, Mijač, Jerković, Šurjak.

Strijelaci su za Hajduk bili: Jerković (2), Žungul i Mijač.

U uzvratnoj utakmici Splićani su izgubili sa 1:5 i ispali. Ostat će to jedno od najvećih razočaranja u povijesti kluba.

HAJDUK - ARSENAL 2:1

Šjor Tomislav Ivić u karijeri je često vodio momčadi koje su igrale protiv velikana. Tako je bilo i u Kupu Uefe 1978. godine kada je s Hajdukom sa 2:1 pobijedio Arsenal.

Strijelci su bili Čop i Đorđević.

Hajduk je igrao u sastavu: Čosić, Primorac, Krstičević, Jovanić, Peruzović, Rožić, Žungul, Mužinić, Čop (Zl. Vujović), Đorđević, Šurjak.

Hajduk je u uzvratnoj utakmici izgubio sa 0:1.

HAJDUK - HSV 3:2

Hajdukovi igrači prepričavali su da su pobjedu nad HSV-om u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa prvaka 1980. godine danima sanjali. Slavlje (3:2) nije im bila dovoljno jer su u prvoj utakmici izgubili sa 0:1.

Strijelci za Hajduk bili su Šurjak, Đorđević i Primorac. Za HSV su igrali Keagan, Hrubesch, Magath, Kaltz, Buljan... Vodio ih je Branko Zebec. HSV je te godine postao prvak Europe. Za Hajduk su igrali: Pudar, Primorac, Krstičević, Čop, (Šalov), Zo. Vujević, Rožić, Zl. Vujović, Gudelj (Mancić), Mužinić, Đorđević, Šurjak.

HAJDUK -PSV 2:0

Hajduk je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa prvaka pobijedio PSV sa 2:0.

Tomislav Ivić u toj je utakmici izveo sljedeću momčad: Mešković, Boljat, Rožić (Džoni), Mijač, Peruzović, Buljan, Žungul (Jovanić), Mužinić, Đorđević, Jerković, Šurjak.

Strijelci su bili: Mijač i Šurjak, a oba pogotka postignuta su nakon ubačaja s desne strane. Pobjeda u Splitu nije bila dovoljna za prolazak jer su u uzvratu poraženi sa 0:3.

PARTIZAN - HAJDUK 1:6

Jedna od najdražih pobjeda Hajdukovim navijačima u povijesti. U prvenstvu 1976. godine slavili su protiv Partizana u Beogradu.

Hajduk je igrao u sastavu: Katalinić, Boljat, Rožić, Luketin, Peruzović, Buljan, Žungul, Mužinić, Đorđević, Jerković, Šurjak. Strijelci: Žungul (2), Đorđević (2), Buljan i Jerković.

Partizan: Ivančević, Tomić (Golac), Kozić, Pejović, Đurović, Kunovac, Zavišić, Trifunović (Todorović), Bjeković, Vukotić, Grubješić.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
21:12 25.06.2011.

Kad ga je Hajduk pobijedio u Splitu, u uzvratu, 1980 je HSV izgubio od Nothingam Foresta u finalu! Tek 1983 je postao prvak Europe!

OB
-obrisani-
00:39 26.06.2011.

PARTIZAN - HAJDUK 1:6 Jedna od najdražih pobjeda Hajdukovim navijačima u povijesti. U prvenstvu 1976. godine slavili su protiv Partizana u Beogradu...... __________________________ sad je jos falilo ali su drugu tekmu mili porazeni 7:0 hhahahahahaha laka mu zemlja ali bilolo je nevjerovatnih utakmica koje su rjesene bili ali opet ih je uspio izgubit

Avatar Pak
Pak
07:28 26.06.2011.

Pih. Jake su mi to \"najveće utakmice\" kad Hajduk nakon nijedne nije prošao dalje. Halo, Večernji, dajte se malo više potrudite drugi put. Ovako će još netko pomisliti da je Hajduk gubitnički klub, a to ne želimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije