Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski napadač zasjenio je u medijima i Inter

Ivić: Ivica Olić odlučit će finale

'Bayern Munich\'s Croatian striker Ivica Olic (L) and Olympique Lyonnais\' Brazilian defender Cris  vie for the ball during the 2nd leg UEFA Champions League semi-final match Olympique Lyonnais vs FC
'OLIVER LANG'
01.05.2010.
u 13:01

Ivici Oliću klanja se cijeli nogometni svijet! Car, kralj, princ, utrkuju se novinari tko će mu dodijeliti ljepši epitet, tko će mu se više diviti.

Hrvat iz Davora je prva medijska priča i dva dana nakon utakmice, igrač koji je zasjenio i sve sudionike drugog polufinala, u kojem je Inter srušio Barcelonu.

Jose će dobro proučiti Olu

I budite uvjereni da će The Special One, kako od milja zovu Josea Mourinha, u sljedeća tri tjedna koliko je ostalo do finalne bitke u Madridu (22. svibnja) dugo i studiozno pregledavati sve snimke i igre Bayernova nogometaša s brojem 11! Tomislav Ivić, koji se od jučer nalazi na oporavku u Daruvarskim toplicama, ne skriva oduševljenje Ivicom Olićem.

– Svaka mu čast! Toliko upornosti, toliko strasti već dugo nisam vidio. Olić je često puta bio osporavan, ali, eto, to je velika pouka mladim igračima da se pošten odnos i sportski život isplate – rekao je Ivić.

Iskusni strateg otkrio je radi čega je Olić tako dobar.

– Odgovara mu Bayernov način igre sa dva krila, što je važnije, s dešnjakom i ljevakom. Šteta što neće biti Riberyja, on bi donio dimenziju više. No, Altintop je također jako dobar. U toj igri Olić ima prostora, više mu to odgovara nego da igra u paru s nekim kao dva klasična napadača.

Kako se može čuvati Olića?

– Pa, dvojica bočnih igrača moraju biti posve blizu stoperima, moraju biti zgusnuti, ne smije se otvoriti prostor. Jer, Olić je prebrz da bi ga mogli uhvatiti.

Može li Ola nadmudriti Interovu zadnju liniju?

– Osjećam da će Ivica Olić odlučiti o pobjedniku. Jer, Mourinho će sve učiniti da zatvori Robbena i Altintopa, a uvjeren sam da se neće braniti kao protiv Barcelone. I zbog toga će Olić imati prostora, a zadnja linija Talijana nije previše brza.

Učenik je jako opasan

Puno će taktičkih bitki voditi Louis van Gaal i Jose Mourinho (obojica su bila prvaci Europe), koji je kao prevoditelj radio u Barceloni sa slavnim Nizozemcem.

– Taktički će obojica sve vrhunski pripremiti. Interovi će igrači biti bolje psihološki pripremljeni, jer će više nego Bayernovi izgarati za svog trenera. Jer Jose je temperamentan, topliji od hladnog Nizozemca. Učenik je jako opasan – zaključio je svoj pogled prema finalu Tomislav Ivić.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:20 01.05.2010.

Pa ne valjda finale World Cupa ?? Taj Ivica mora da je pravi čudotvorac...

OB
-obrisani-
19:00 01.05.2010.

Ej, pravi janez, nisi mi odgovorio na pitanje! pa niste valjda vi europljani tako neuljudni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije