Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI NOGOMET

Interu derbi protiv Juvea i vrh ljestvice

Samuel Eto\'o
Reuters
16.04.2010.
u 23:47

U velikom derbiju 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru slavio protiv Juventusa s 2:0 i tako barem privremeno vratio vrh ljestvice.

Utakmicu su obilježila dva detalja, isključenje malijskog veznog nogometaša Intera Moma Sissoka, te sjajan otvarajući gol brazilskog desnog braniča Maicona.

Prvo je poluvrijeme prošlo u tvrdoj i rastrganoj igri sve do 37. minute kada je Sissoko nepotrebno zaradio drugi žuti karton nakon prekršaja nad Javierom Zanettijem i tako ostavio svoju momčad s igračem manje.

Već početkom drugog dijela brojčna je razlika počela dolaziti do izražaja i “nerazzurri” su dominirali na travnjaku, kako u posjedu lopte tako i u stvorenim prilikama. Međutim, njihovi napadači nisu bili raspoloženi, pa su se tako redom u promašajima izmjenjivali Samuel Eto'o i Diego Milito.

Posebno je upečatljiva ostala situacija iz 54. minute kada je Eto'o u situaciji dva na jedan pred vratarom Juventusa sebično odbio dodati Militu na drugoj vratnici, da bi njegov udarac završio visoko preko gola.

Svakako najljepši trenutak utakmice je gol brazilskog reprezentativca Maicona kojeg je zabio u 75. minuti iz voleja s ruba kaznenog prostora, nakon što je prethodno primio loptu poslije jednog odbijanca, te se tehnicirajući riješio Maura Camoranesija. Maiconov je projektil odsjeo u samom desnom kutu nemoćnog Gianluigija Buffona, a bio mu je to šesti ovosezonski gol u Seriji A.

Točku na i postavio je Samuel Eto'o (12. gol ove sezone) u drugoj minuti sudačke nadoknade posve neometan iz sredine kaznenog prostora u praznu mrežu nakon asistencije Sulleyja Muntarija.

Inter je pobjedom preskočio Romu na vrhu ljestvice uz dva boda prednosti, te će ondje i ostati najmanje do nedjelje kada “giallorossi” igraju gradski derbi protiv Lazija.

S druge strane, Juventusu je ovo bio čak 13. ovosezonski poraz, te bi nakon kompletiranja kola mogli pasti i na sedmo mjesto ljestvice, van kruga koji vodi u europska natjecanja sljedeće sezone, budući Napoli za njima zaostaje tek dva boda.

Serie A, 34. kolo:

Inter – Juventus 2:0 (Maicon 75, Eto'o 90+2)

Redoslijed: 1. Inter 70, 2. Roma 68 (-1), 3. Milan 64 (-1), 4. Palermo 54 54 (-1), 5. Sampdoria 54 (-1), 6. Juventus 51, 7. Napoli 49 (-1)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije