Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji igrač bijelih očekuje čudo u Maksimiru

Ibričić: Ide mi protiv plavih

'24.10.2009., Karlovac - Nogometnu utakmicu 12. kola 1. HNL na gradskom stadionu odigrali su NK Karlovac i Hajduk Split. Senijad Ibricic.  Photo: Igor Kralj/24sata'
'Igor Kralj/24sata'
23.03.2010.
u 12:20

- Otkako sam u Poljudu, stalno čekam taj trofej, kup je prigoda za to i vjerujem da će se i ostvariti, kaže Senijad Ibričić.

Osim bljeska u Zaprešiću, kada je postigao dva pogotka, Hajdukov najbolji igrač Senijad Ibričić nekako je u nastavku sezone samozatajan. Nije bio na svom nivou u dvobojima protiv Slavena Belupa, Rijeke i Lokomotive.

Tri pogotka

– Nije važno, bit ću raspoložen u igri protiv Dinama. Ide mi protiv plavih, otkako sam u Hajduku pobijedili smo ih četiri puta i jednom igrali neodlučeno, uz tek jedan poraz – kaže Ibričić.

U pravu je Ibričić. Statistika je, barem što se tiče međusobnih dvoboja, na njegovoj strani. U šest utakmica s Dinamom Ibričić je zabio tri gola.

– To su utakmice posebnoga naboja. Nije da nisam motiviran za neke druge, ali igrati i zabiti Dinamu je nešto posebno, vrhunac u hrvatskom nogometu – govori Ibričić.

Kup spašava sezonu

A sutrašnja utakmica bit će za Hajduk posebna. Dinamo je praktički već izborio naslov prvaka, samo čudo bi taj trofej moglo odnijeti iz Maksimira.

– Svjesni smo toga, a svjesni smo i da osvajanjem kupa barem donekle možemo poboljšati sezonu. Zato nisam zabrinut zbog dvije posljednje utakmice u prvenstvu, u kojima nismo imali ni sreće. U Maksimiru ćemo dobro igrati, u tim utakmicama ne može se i ne smije igrati slabo. Meni posebno puno znači taj polufinale kupa, jer je to prigoda da napokon osvojim trofej u dresu Hajduka. O tome stalno govorim, vjerujem da će se ovaj put to i dogoditi – rekao je Ibričić.

Naglasio je kako je kup nešto sasvim drugo od prvenstva, da se igraju dvije utakmice.

– U Maksimiru se igra tek prvo poluvrijeme. Vjerujem u pozitivan rezultat, a to znači da je najbitnije da postignemo pogodak. Naravno, volio bih pobjedu, ali najvažnije je zabiti. Pa, u uzvratu, pred punim stadionom, odigrati veliku utakmicu. Imamo mi snage za to, vjerujem u našu momčad. I nije bitno tko će postići pogodak, najvažnije je da se jedna lopta zakotrlja u Butininoj mreži – zaključio je Ibričić.

Ne buni se Senijad Ibričić što ga svi treneri guraju u vrh napada. Igra onako kako Stanko Poklepović traži od njega, ali i njemu je jasno da je Ibričić u dubini duše veznjak. Uostalom, na utakmicama se često vraća po loptu.

– Mjesto mi je u vezi, ondje dajem najviše. Bilo bi mi lakše da igram iza dvojice napadača – kaže Ibričić.

Komentara 1

LU
luena
08:43 24.03.2010.

Ici ce ti kao protiv Lokomotive,porit cse se usima i pognute glave sa travnjaka otici... Kup ostaje Dinamu i ovaj put, nacekat ces se ti jos dosta godina. Samo neznam dali ces ti biti u Hajduku . Suti Ibro neti Ibro ne lupetaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije