Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji igrač Hajduka uoči derbija s Dinamom

Ibričić: Dinamovci se prepadnu Poljuda

Senijad Ibričić (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
09.09.2010.
u 14:47

Javio se kćerki i supruzi i, čim je stigao u Split, otišao u Poljud. Senijad Ibričić je nakon utakmice Bosne i Hercegovine protiv Francuske sam odradio trening. I taj profesionalizam je jedna od njegovih tajni.

Možeš imati zlatne noge, ali ako nisi profesionalac, brzo se te noge pretvaraju u drvene. A iza njega i ispred njega su brojne utakmice, Ibričić je u non-stop ritmu.

- Već dugo traje taj ritam, ali ja se dobro osjećam. Nisam umoran, zasad je dobro i neka ovako i potraje – rekao je Ibričić.

Francuska mu je ostala kao kost u grlu, Bosna i Hercegovina mnogo je očekivala od te utakmice, a na kraju je poražena sa 2:0.

- Razočarani smo, očekivali smo mnogo, jer Francuska je došla s problemima. A kod nas se stvorila klima da ćemo lako pobijediti. Zasluženo smo izgubili, odigrali smo najlošiju utakmicu do sada u kvalifikacijama – kaže Ibričić.

A derbi s Dinamom?

- Znamo što nas čeka, vrijeme je da bude pravi nogometni derbi i da svi uživamo. A mi očekujemo pobjedu, želimo se odlijepiti od Dinama. Ne zavaravamo se da će biti lako, Dinamo je ušao u pozitivni niz, Vaha ih je preporodio. No, mi igramo pred svojom publikom – smatra Ibričić.

Možda mu Halilhodžić odredi “flaster”.

- Skinut ću ga u svlačionici, ha, ha – raspoložen je Ibričić.

Posebno je motiviran u utakmicama s Dinamom. Otkako je on stigao u Hajduk, bijeli ne znaju za poraz u prvenstvu.

- Volim igrati derbije, koji to igrač ne voli. U takvim dvobojima uvijek imaš motiv više, meni se posložilo da u Hajdukovu dresu igram dobro protiv Dinama. Neka se tako i nastavi u subotu, ali najvažnije je da pobijedimo – kaže Ibričić.

Iz Maksimira su odaslali poruke o nekakvoj nenogometnoj atmosferi koja vlada kada se igra u Poljudu.

- Glupo je pričati o tome o čemu oni pričaju. Svugdje mogu igrati kao i ovdje, jedino što je sigurno je da se prepadnu poljudske atmosfere, jer to nigdje ne mogu doživjeti. Pa, kad izgube, onda traže razlog više. Mi igramo protiv Dinama kao i protiv svakoga drugog, o takvim stvarima nema potrebe pričati – smatra Ibričić.

Što će presuditi u derbiju?

- Presudit će jedan potez, jedna pogreška, tako je najčešće. Mi ćemo napasti, ali jedan potez će presuditi pobjednika – rekao je Ibričić.

Posljednjeg dana prijelaznog roka Galatasaray je želio za njega Hajduku platiti 8,5 milijuna eura, Ibričiću je bilo ponuđeno 1,2 milijuna eura po sezoni. No, ipak je ostao u Poljudu.

- Znao se moj stav, nemam ništa protiv toga što sam ostao. Ponuda Galatasaraya bila je odlična i za mene i za Hajduk. Galatasaray je veliki klub, s tim ugovorom mogao sam sebi riješiti egzistenciju. Ali, kada sam porazgovarao s predsjednikom i ljudima iz kluba, vidio sam koliko im je stalo da ostanem, da budem, kako su rekli, vođa europskog Hajduka. Lako smo se dogovorili oko mog ostanka – kazao je Ibričić.

Umjesto njega u Tursku je otišao kolega iz reprezentacije Zvjezdan Misimović.

- Tražio sam neki postotak od njega, ha, ha. Ma, ništa, poželio sam mu sreću, Galatasaray nije mogao naći bolju zamjenu, bit će pravo pojačanje za njih – kaže Ibričić.

Zbog toga što je ostao predsjednik Joško Svaguša je kazao da će ga pretvoriti u najplaćenijeg igrača Hajduka.

- Rekao je to javno, rekao je to i meni, uskoro ćemo potpisati taj novi poboljšani ugovor. Do sada je predsjednik Svaguša ispunio sve što je i obećao, vjerujem da će tako biti i dalje – zaključio je najbolji igrač Hajduka Senijad Ibričić.

Komentara 19

VO
vojvo
23:48 09.09.2010.

tako je i sušić pričao pa je popušio od francuza , a ti ibro kada skineš taj flaster ostavi ga za poslje utakmice jer če ti biti bolje da šutiš kad popušite od dinama

VE
Velikogoričan56
15:03 09.09.2010.

Dinamovci se prepadnu Poljuda- jel to rekao ili nije? U naslovu ima , u tekstu toga nema. Osim toga nije tocno da Hajduk nije izgubio utakmicu u prvenstvu otkad je Ibricic dosao. Marsicu, Marsicu. Sto se mene tice sasvim okok izjave Ibricica, nek bude dobra utakmica, a nek pobijedi bolji. Cak i da se Hajduk odlijepi nista nije odluceno, jos ima jako mnogo utakmica.

VI
vidimškoj
15:46 09.09.2010.

nadam se da hoće.Ne vidim razloga da ne bude,tek je počelo prvenstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije