Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANI O USTAŠKOJ KAPI

I Mesić je pogriješio, a ipak je bio predsjednik države

\'14.05.2011., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - 1. HNL, 29. kolo, NK Zagreb - Hajduk Split. Hrvoje Males i Ante Mise. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
19.05.2011.
u 18:55

- Maleša ne treba sudski goniti, ali neću gledati nijednu utakmicu dok je on predsjednik - kaže dr. Dražen Lalić

Slučaj Maleš ovih je dana u Splitu prva tema. Treba li ostati na čelu Hajdukove uprave nakon što je otkriveno da se svojedobno fotografirao s ustaškom kapom na glavi, pitanje je koje nosi podijeljene odgovore poznatih Splićana.

Trebao je dati ostavku

– Državne službe trebaju ustanoviti je li to djelo za koje zakon predviđa sankciju. S obzirom na njegovu mladost i činjenicu da tvrdi kako to nije odraz njegova političkog ekstremizma, ja bih sve pripisao mladenačkom nestašluku. Kada bi Maleš dao ostavku, prije njega to bi trebali učiniti brojni još uvijek aktualni političari – kaže don Ivan Grubišić.

– Hrvatska je dio antifašističke koalicije, nošenje ustaške kape je neprihvatljivo i protuzakonito. To nije sporno, ali čovjek je to napravio u mladosti i red bi bio da mu se oprosti. Mislim da ne treba odgovarati pred sudom, ali taj je čin nespojiv s funkcijom predsjednika takve institucije kao što je Hajduk. Ostavku je već trebao dati – kaže Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

– Svatko može pogriješiti. Čovjek je u mladosti napravio nešto nepromišljeno, sada se ispričao i ja ga ne bih razapinjao. Ako se njega kazni, prije toga treba kazniti Stjepana Mesića koji je u Širokom Brijegu pjevao ustaške pjesme, a dva mandata bio je predsjednik države – kaže Mario Tomasović, predsjednik Hvidre Split.

– Maleš ne može ostati na čelu Hajduka. Ne treba ga goniti sudski, to bi bilo licemjerno, jer nije napravio ništa što nisu činili brojni javni i politički dužnosnici. Ja sam hajdukovac, ali nemam volje nakon toga ići na stadion. Neću gledati nijednu utakmicu dok je on predsjednik – ističe sociolog dr. Dražen Lalić.

Isprika je dovoljna

Hrvoje Marušić, predsjednik HUP-a za Dalmaciju, kaže:

– Engleski princ Harry paradira s totalitarnim oznakama, Stipe Mesić pjevao je ustaške pjesme, a da ne spominjem sve one koji hodaju s petokrakama. Ne amnestiram Maleša, ali bude li imao pravne posljedice, očekujem isto tako strog pristup i prema ostalima.

– Ako se ispričao zbog te fotografije, smatram da ne bi trebalo biti problema – mišljenje je Olivera Dragojevića, poznatog pjevača i velikog Hajdukova navijača.

Komentara 24

KA
kajinx
19:04 19.05.2011.

Hrvatska je dio antikomunističke koalicije, nošenje petokrake na kapi je neprihvatljivo i protuzakonito.

OB
-obrisani-
19:17 19.05.2011.

mamlaze...općenito, prvi dobar komentar nakon dugo vremena. najljepši trg u Zg nosi naziv najvećeg zločinca u povijesti ovih krajeva, a oni se objesili na maleša i njegovu kapu....smijurija

KR
kroon
22:58 19.05.2011.

ovo ce mnogo stete nanijeti Hajduku jer Uefa i Fifa ne toleriraju fasizam...zbog tog magarca i njegove kape mogu im zabraniti europske tekme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije