Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kockasti isprobali travnjak u Istanbulu

I Boban je, kao Ćorluka, morao proći test na dan utakmice

'Croatia\'s national soccer team players attend a training session at Turk Telekom Arena in Istanbul November 10, 2011. Croatia will face Turkey in the first leg of their Euro 2012 playoff on November
'MURAD SEZER'
11.11.2011.
u 15:57

Uh, pri tome vježbanju nekoliko sati prije utakmice radio sam i žešće nego na uobičajenom treningu! Uvjerio se da mogu i uvrstio me u momčad – govorio je Boban.

Neugodna, hladna kiša prala je Istanbul u petak dopodne, no ulice su, unatoč tome, opet bile prepune, promet tradicionalno u kolapsu, a taksisti divlji i nervozni, uvijek spremni na prijevaru. Negdje oko podneva, kako je bilo i najavljeno, Vedran Ćorluka je u parku kraj hotela Hilton s liječnicima i trenerima reprezentacije odrađivao posljednji test pripremljenosti za dvoboj s Turskom.

Nakon polusatnog vježbanja, Ćorluki su liječnici dali zeleno svjetlo za nastup, no o sastavu je izbornik Slaven Bilić odlučio tek dva sata prije utakmice.

Bilo je i loših primjera

Iako je vrlo riskantno stavljati u momčad igrača koji tek nekoliko sati uoči utakmice prođe zadnji test, sjetili smo se sličnog primjera sa sretnim završetkom. Naime, sad već davne 1994. godine, uoči finala Lige prvaka u Ateni između Milana i Barcelone (4:0), Zvonimir Boban također do zadnjeg trenutka nije znao hoće li igrati jer je imao problema s mišićem.

Trener Fabio Capello odlučio je Bobana testirati na treningu u 11.30 sati na dan utakmice, Boban je prošao taj test i navečer bio jedan od najboljih Milanovih igrača u grandioznoj pobjedi! Boban nam je tada rekao:

– Na treningu me Capello nije nimalo štedio, štoviše radio sam čak i žešće nego na nekom uobičajenom treningu! I tek kad se uvjerio da mogu izdržati najveće i najteže napore, odlučio me uvrstiti u udarnu postavu.

Bio je to pozitivan primjer davanja dozvole igraču za nastup praktički u zadnji trenutak. Ali nogometna povijest pamti i one negativne, kad su naizgled spremni igrači već nakon desetak minuta morali napustiti igru zbog ponovnog ozljeđivanja, jer posve je drukčije opterećenje organizma na treningu od opterećenja na utakmici...

Igrači u kratkoj šetnji

A dok je Ćorluka vježbao, ostali su se naši reprezentativci šetali oko hotela, potom su se istezali u hotelskim prostorijama te otišli na ručak. Uslijedio je odmor, a u 17 sati je uobičajeni sastanak izbornika s igračima, na kojem će još jednom pretresti sve potankosti uoči okršaja s Turcima. Na stadion će naši igrači krenuti nešto prije 19 sati i tek nakon dolaska na Türk Telekom Arenu izbornik Bilić igračima će otkriti koja će se postava sučeliti s Turcima.

Komentara 20

OB
-obrisani-
16:06 11.11.2011.

Bilič mora fino dečkima objasniti taktiku na engleskom, njemačkom, portugalskom i bosanskom da shvate i biče sve OK a onoj dvojica hrvatina neka prevedu na hrvatski jezik...

C1
crotex 1
16:30 11.11.2011.

EUJunuze samo da znaš,bosanski jezik ne postoji,a što se tiče ostalih jezika koje si nabrojao to govori koliko su HR igrači napredniji od \"tvojih\" koji razumiju samo hrvatski i srpski jezik. Pati EUJunze pati to je dobro za tvoj um!

KI
kiiko
16:00 11.11.2011.

vidite kapitena, nadam se da ce pozitivno odigrati barem voditi momcad do pobjede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije