Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Mamić za MAX

''Htio sam da i za Ligu prvaka ulaznica bude kunu, najviše 100''

\'13.07.2011., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Neftchi Baku. Zdravko Mamic, izvrsni predsjednik.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Goran Stanzl/PIXSELL
06.09.2011.
u 19:01

Zdravko Mamić u ekskluzivnom je intervjuu za tjednik Max naglasio: – Da Real nije u skupini, ne biste ni prodavali ulaznice u paketima. A da se mene pitalo, opet bi ulaznice bile po jednu kunu!

– Tešku sam bitku vodio u klubu, na kraju su mi Damir Vrbanović i Zoran Mamić rekli da im je Uefa poručila da to ne dolazi u obzir! Ne znam jesu li mi lagali. Još prije Malmöa zaključili smo da će najskuplja ulaznica biti – 100 kuna! Onda je izvučen Real i u klubu su me uvjerili da ne možemo biti blesavi i da smo nakon silnih ulaganja u stadion i momčad zaslužili i da ljudi plate odgovarajuću cijenu za spektakl, kako bi nam time pomogli da sutra budemo još bolji i uspješniji. Posljednji argument kojim su me uvjerili da moramo imati te cijene ulaznica kakve imamo bio je da je za pripremnu utakmicu Hajduk – Barcelona najskuplja ulaznica bila 850 kuna! Ono je bila prijateljska utakmica sa "šarenom" Barcelonom. A nama dolazi najjači Real!

Dolazi i Jose Mourinho, hoćete li, možda, pokušati organizirati ručak ili kavu?

– Ne, neću se nuditi niti inzistirati na bilo čemu. Real čak neće ni trenirati u Maksimiru nego ujutro u Madridu prije leta, a u Zagrebu će se samo razgibati oko hotela.

Vratimo se Dinamu: je li ovo najjača momčad koju ste stvorili?

– Apsolutno, nema nikakve dvojbe! Ovo je već sad najjača, ali i najpotentnija, najtalentiranija i najperspektivnija Dinamova momčad!

Bolja i od one s Modrićem, Ćorlukom i Eduardom?

– Da, jer su oni brzo otišli! Ćorluka je nekoliko utakmica odigrao dobro, Eduardo sezonu, a Luka je dao najviše, ali je ostao usamljen odlaskom spomenute dvojice. A morali smo prodati Ćorluku i Eduarda, u ono vrijeme žicali smo za kavu, klub se tek nakon njihove prodaje stabilizirao. Nikad više neće biti stresa u Maksimiru kad ode kvalitetan igrač jer će zamjena biti spremna!

Obećali ste 10 naslova prvaka Hrvatske zaredom, osvojili ste ih dosad šest...

– Obećanje ću održati milijun posto, može me spriječiti samo neka viša sila!

Kako na takve najave reagiraju u Hajduku?

– Gledajte, beskrajno mi je žao zbog svega što se događalo zadnjih dana između Hrvoja Maleša i mene. To nije bila moja želja i takve izjave koje smo mi davali nikomu ne dolikuju. Hajduk se već godinama ponaša po istoj šabloni – mijenjaju se predsjednici, direktori i treneri, a jedini im je kontinuitet kako srušiti Dinamo i mene! I u toj opsjednutosti Dinamom uopće ne razmišljaju kako stvoriti bolji i moćniji klub! Da imalo razmišljaju o jakom Hajduku, ne bi im se dogodilo da mali Perišić ode badava i sad igra u Dortmundu, da Marin Ljubičić i Jurica Buljat odu za kikiriki u Ukrajinu i Izrael, da Duje Čop za nula kuna ode u Split, mali Livaja za bocu piva u Inter i tako dalje. Hajduk ima problema s vlastitim funkcioniranjem, pa nije mu Dinamo stvorio sve probleme koje ima! Klub vode i ulica, i pjaca, i mediji – kaže Mamić.

Kad biste kojim slučajem preuzeli Hajduk, što biste najprije napravili?

– Kad bih otišao na Poljud, Hajduk bi sljedećih deset godina bio prvak Hrvatske! Prvo bih osnažio momčad, koja bi bila lokomotiva svih klupskih aktivnosti. Sredio bih stvaranje igrača u omladinskoj školi, našao klubove partnere i tu bih suradnju doveo do savršenstva. Okružio bih se ljudima poput Fiorentinija i Grgića, koji znaju nogometni zanat, i bio bi to recept za uspjeh!

Iz Hajduka poručuju da vas neće pustiti u ložu.

– To uopće ne zaslužuje komentar! Ali, bit ću na čelu Dinamove ekspedicije u Splitu! Tko zna, možda oni neće imati taj privilegij da me ugoste u svečanoj loži, možda ću ja njih izolirati! Možda odem na neku drugu tribinu, pa ne moram ja gledati utakmicu iz svečane lože! Ali, sigurno ću biti na Poljudu!

Kako komentirate optužbe iz Splita da ste "krivac za razdor između sjevera i juga Hrvatske"?

– To je laž, ali ne čudi me kad znam da je to rekao čovjek koji se fotografirao s ustaškom kapom na glavi, koji nebulozno govori da se nisu hrvatski branitelji borili za ovo. To je stvaranje razdora između sjevera i juga, taj čovjek svoju nesposobnost skriva iza huškačkih izjava. Napravio je klasičnu zamjenu teza. "Venecijanac"...

Bojite li se možda grubosti Hajdukovih igrača na derbiju, samo četiri dana uoči Reala?

– Ne jer će trener Jurčić i naša momčad za doručak pojesti Hajduk usred Poljuda! Naši su igrači "kamikaze", ne boje se nikoga!

Promijenili ste 13 trenera, koji je bio najbolji?

– Kruno Jurčić!

A najgori?

– Nema najgoreg, ha-ha... Dobro sam i iskreno surađivao sa svim trenerima, samo su neki treneri to zloupotrijebili. Zabluda je da možemo funkcionirati po strogo profesionalnim načelima, na zapadnjački hladan način. Naša je najveća pokretačka snaga prijateljstvo, ljubav i emocija.

Kakav je vaš odnos s Modrićem?

– Fantastičan!

A s Eduardom?

– Tužno, žalosno i jadno. Samo ću to reći...

Cijeli intervju pročitajte u Maxu!

Ključne riječi

Komentara 15

CU
cupus
01:34 07.09.2011.

Pa,juga, kakva je bila zemljopisno jeste bila medju najljepsima,,,nevjerujem da je Mamic mislio na sistem te suge,,

LU
lukavg
19:42 06.09.2011.

Mamiću, legendo!!!

MA
Markoc
20:17 06.09.2011.

Mamiću se divit po meni nema razloga. On je sramota nogometa i ljudskosti. Došao je u Dinamo koji je bio jak i igrao ligu prvaka, samo je nastavio radit i trpat lovu u svoje džepove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije