Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE KAO ŠTO JE BILO

Hrvatska više nema igrače u top klubovima, igraju nam nestandardni

\'Nikola Kalinic of Croatia celebrates after scoring against Georgia during their Euro 2012 qualifying soccer match in Croatia\'s Adriatic port of Split June 3, 2011.   REUTERS/Nikola Solic (CROATIA -
Reuters
04.06.2011.
u 19:14

Prošla su vremena kada smo imali igrače u Realu, Barceloni, Milanu, Juventusu...

Iako je vrijednost četrnaestorice gruzijskih igrača koji su zaigrali na Poljudu svega 11,7 milijuna eura (hrvatski vrijede 111,5 milijuna eura), klubovi za koje igraju pokazuju da Gruzijci nisu amateri. Četvorica su u ruskoj ligi (Salukvadze, Ananidze, Siradze, Grigalava), a igraju i u Italiji (Kaladze, Genoa), Engleskoj (Hizanišvili, Blackburn), Nizozemskoj (Kašia, Vitesse).

Možda se mi Hrvati ipak previše zavaravamo da su nam igrači najbolji na svijetu, te da igraju u najboljim europskim klubovima. A pobjedu protiv Gruzijaca donio nam je Nikola Kalinić, napadač koji nije ni na klupi Blackburna, koji se jedva spasio od ispadanja. Slična je stvar i s Mandžukićem, koji je tek potkraj sezone izborio mjesto u najboljih 11 Wolfsburga, te mu golovima donio opstanak.

Ni Eduardo se baš ne može pohvaliti standardnošću u Šahtaru, dok je Šimunić vjerojatno i zaboravio kada je prije Gruzije osim reprezentativnih akcija odigrao 90 minuta u jednoj utakmici. Bilo je to još u rujnu prošle godine, u 5. kolu Bundeslige protiv Bayerna. Možda je vrijeme da priznamo da naši igrači, osim Modrića i Srne, nisu svjetska klasa.

Hrvatska više nema ni jednog igrača u najboljim europskom klubu. Prošla su vremena kada smo imali igrače u Realu (Šuker, Prosinečki, Jarni), Barceloni (Prosinečki), Milanu (Boban, Šimić), Juventusu (Bokšić, Jarni)... Hrvatska realnost danas su Hoffenheim, Bolton, Dinamo Kijev, Wolfsburg, Rangers..., a to su ipak samo prosječni europski klubovi.

Ključne riječi

Komentara 13

DR
dragogera
19:51 04.06.2011.

clanak donekle ok,uz dodatak,nije vazno da igraju u najboljim klubovima na svjetu,al je bitno da budu glavni igraci kluba jake lige.tako se dobiva odgovornost,mentalno se jaca,asanovic,i bilic su bili zivi primjer toga,najbolje ocijenjeni u povijesti repke.uostalom i prso je igrao u rangersima pa nam bio glavni igrac u svoje vrijeme,a jarni nije igrao,vec sjedio na klupi juventusa i reala

DM
DM2008
20:34 04.06.2011.

Ma daj molim te, kakva objektivnost, sere mi se od ovakvih clanaka. Tko se to zavarava i misli da su nam igraci najbolji na svijetu? To je redovna propaganda novinarcica poput ovoga. Zna se tko su svjetske klase u nogometu nema ih puno i svima je jasno da Hrvata nema u tom biranom drustvu. Hrvatska u ovom trenutku ima par igrace viseg svjetskog ranga ali ne klase. Niti Modric a jos manje Srna ne spadaju u drustvo klasa. Modric mozda i udje u drustvo najboljih ali drasticno mora poboljsati neke segmente igre. Srna nikada nece biti klasa, njegova najjaca finta je da izgubi loptu pa je onda oduzme protivniku. U ranijim godinama ga je izvlacila brzina i požrtvovnost na terenu ali kako godine prolaze izgubio je glavne prednosti tako da je Srna ofenzivno sve losiji.. Imati igrace u velikim klubovima ne znaci previse i nije toliko bitno. Koliko ih je Hrvatska imala 2007/2008g kada je ova momcad odlicno igrala? Jedan od primjera moze posluziti i Srbija, imaju Stankovica u Interu, Vidica u MU, Ivanovica u Chelseau i Krasica u Juventusu. Svi oni su standardni u svojim „velikim“ klubovima a reprezentacije im je velika sprdnja i nigdje ih nema.

OD
otac_domovine
19:20 04.06.2011.

Konačno jedan objektivan samokritičan članak. Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije