Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2012.

Hrvatska igra protiv Turske! Bilić: Vrijeme je za osvetu

Hrvatska Izrael (1)
Pixsell
13.10.2011.
u 10:37

Hrvatska nogometna reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012. u Ukrajini i Poljskoj igrat će protiv Turske! Prva utakmica igrat će se u Turskoj.

Izbornik naše reprezentacije Slaven Bilić vrlo je optimistično prokomentirao ždrijeb dodatnih kvalifikacija:

– Ovo je prilika koju smo čekali četiri godine, fenomenalna prilika da im uzvratimo za Beč! Turska je jaka, velika momčad, ali nije jača od nas. I sad je došlo vrijeme da potvrdimo ono što stalno govorimo, a to je da smo najbolji protiv najjačih – rekao je Bilić i nastavio:

– Iako su Turci objektivno jaki, u ovim su kvalifikacijama imali oscilacija. Izgubili su obje utakmice s Njemačkom, izgubili su u Azerbajdžanu, remizirali su u Belgiji i Austriji... Dakle, nisu nedodirljivi, posebno kad se maknu iz Istanbula. Dobra je stvar što uzvrat igramo doma, to je naša prednost.

Zašto?

– Turci su, kao i mi, temperamentna nacija, čak su i temperamentniji od nas. I kad su u situaciji da nešto doma jure i hvataju, onda u tom apsolutnom ludilu, na krilima fanatične publike, daju i više od svojih objektivnih mogućnosti, pa nerijetko doma naprave i naizgled nemoguće. Dobro poznajete njihova izbornika Gusa Hiddinka, Nizozemca kojem ste kao igrač uzeli broncu na SP, no eliminirao je Hrvatsku na SP u Njemačkoj (s Australijom) i na EP u Austriji (Turska).

Je li on najjača turska karika?

– Hiddink je, neprijeporno, veliki trener. Ali, Turci imaju niz odličnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Dobro ćemo ih analizirati i pripremiti se za dolazeće utakmice. Vjerujem u našu kvalitetu, u naš karakter i rad i jedva čekamo te dvije utakmice.

Zašto mislite da Turska nije bolja od Hrvatske?

– Zato jer je to tako! Oni nisu bolji, respektiramo ih, ali sve je na nama, kao što bi bilo da igramo i s bilo kim drugim. Jednostavno moramo proći i otići na EP i to ćemo i učiniti!

Hoćete li za prvu utakmicu u Istanbulu prpremati momčad bez kalkuliranja, hoće li Hrvatska ići po pobjedu?

– Pred nama je 180 minuta, cilj je u Istanbulu pobijediti, u najmanju ruku zabiti gol i ne izgubiti. Turska ima doma svoje trenutke kad napravi pritisak na suparnika, ali isto tako ostavlja prostor i mogućnost da ih se kazni. Uz uvjet, dakako, da se izdrži taj pritisak. Ma ljudi, ždrijeb nam je dobar, pa mi četiri godine čekamo te Turke! I sad smo ih dobili, hvala Bogu na tome – odlučno je završio Bilić.

Dodajmo da još nije odlučeno hoće li se uzvrat igrati 15. studenoga (utorak) u Zagrebu ili u Splitu, a prema prvim informacijama prva će utakmica biti 11. studenoga (petak) u Istanbulu.

Naša će se momčad okupiti u Zagrebu u nedjelju, 6. studenoga, dva tjedna ranije Bilić će objaviti širi popis kandidata.

Prve utakmice:

Turska - Hrvatska

Estonija - Irska

Češka - Crna Gora

BiH - Portugal

Prve utakmice igraju se 11. ili 12., a uzvratne 15. studenog.

Ključne riječi

Komentara 247

MA
Mamlaz
13:15 13.10.2011.

Ma super...

DR
dreamteam
13:45 13.10.2011.

Ništa,MORAMO ih pobjediti!

PR
ProCro
13:18 13.10.2011.

Sa Bilicem nemamo sanse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije