Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Hrvatska i dalje čeka na prvu pobjedu nad Ircima, u Dublinu završilo 0:0

Luka Modrić
Igor Kralj/PIXSELL
10.08.2011.
u 20:45

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prijateljskoj utakmici 0:0 s Irskom u Dublinu.

Bila je naša reprezentacija ipak dominantnija, ali ne dovoljno da veći posjed lopte pretvori u prilike, a zatim i u pogotke!

90'+3 Kraj utakmice.

90' Tri minute sudačke nadoknade.

87' Zamjena kod Hrvatske Dujmović ulazi umjesto Vukojevića.

85' Prilika za Hrvatsku! Kalinić se oslobodio čuvara i pucao sa 16 metara, no Westwood brani. Imao je Kalinić i boljih rješenja.

83' Dvostruka izmjena kod Irske Izlaze Duff i Long, ulaze Treacy i Cox.

82' Prilika Hrvatske! Kalinić je lijepo primirio i spustio loptu Dariju Srni. Naš kapetan puca s ruba 16 metara, lopta prolazi oko desne stative.

80' Udarac Duffa Duff je opalio s 20-ak metara, lopta se nezgodno odbija. Drugi korner za Irsku.

75' Lijepa akcija Hrvatske Iličević i Modrić kombiniraju, Luka proigrava Kalinića na lijevoj strani. Novi igrač Dnjipra ubacuje, no Modrić je kratak za jedan korak.

74' Tri zamjene Kalinić ulazi umjesto Mandžukića, Vrsaljko umjesto Ćorluke, a kod Iraca O'Dea mijenja Whelana.

72' Prilika za Irsku! Hrvatska nije očistila gužvu, lopta dolazi do St. Ledgera na desnoj strani koji je ubacuje u 16 metara, Dunne puca neometan glavom s pet metara i promašuje cijela vrata. Najbolja šansa za Irsku!

67' Mandžukić i St. Ledger sudarili su se glavama.

65' Tri zamjene Westwood umjesto Givena, Keogh umjesto Hunta, a kod nas Iličević mijenja Kranjčara.

63' Igra se rasplamsala Nakon poduže akcije Hrvatske, drugi korner za vatrene. No, Srna loše centrira.

59' Prilika za Hrvatsku! Srna je povukao jednu kontru, pronašao na lijevoj strani Marija Mandžukića koji lomi svog čuvara, ulazi u sredini i malo iskosa s lijeve strane gađa lijevi kut Givenovih vrata. Lopta na putu do mreže pogađa Hunta u leđa, odbija se natrag Mandžukiću koji puca ponovo, lopta sad odlazi pet metara od gola.

58' Dominacija Hrvatske Evo i službene statistike, Hrvatska u drugom dijelu 70 posto vremena drži loptu u svojim nogama!

56' Prilika za Hrvatsku! Srna je nakon prekršaja na Oliću ubacio s 35 metara, lopta je preletjela sve, došla do Lovrena na pet metara iskosa s lijeve strane. Hrvatski stoper loše reagira i najbolja šansa na utakmici odlazi u nepovrat. 

55' Start na Oliću Gibson je dosta grubo startao na Ivicu Olića i za to zaradio žuti karton. Malo je zaiskrilo među igračima zbog toga. 

51' Žuti karton za Hrvatsku Ognjen Vukojević je opomenut od glavnog suca.

46' Počelo je drugo poluvrijeme Hrvatska je napravila jednu izmjenu. Umjesto Eduarda da Silve ušao je povratnik nakon ozljede Ivica Olić.

45'+1 Kraj prvoga dijela.

45' Minuta sudačke nadoknade.

44' Prilika za Irsku Robbie Keane je ispremiješao hrvatsku obranu, opali s 10-ak metara, no Pletikosa je siguran.

37' Prilika za Hrvatsku Srna je probio desnu stranu, ubacio u šesnaesterac, Kranjčar pucao, ali nedovoljno dobro.

31' Prilika za Irsku Long je izbjegao zaleđe, no lopta mu bježi u stranu. Dok ju je stigao, već se naša obrana vratila.

24' Prilika za Irsku Long je nadskočio naš stoperski dvojac Šimunić-Lovren, no Pletikosa brani njegov udarac glavom sa 6-7 metara.

15' Sumnjiva situacija Modrić pronalazi u šesnaestercu Ivana Strinića koji prima loptu, pada, no sudac Hagen se nije oglasio. Čini se da je prekršaj za kazneni udarac ipak postojao.

13' Prvi korner za Hrvatsku Lovren je imao priliku zabiti, no poskliznuo se na 2-3 metra od vrata.

5' Prva prijetnja Irske! Pletikosa ipak sigurno kroti udarac Darron Gibsona s 18 metara.

1' Počela je utakmica u Dublinu. Hrvatska kreće prva s centra.

Sastav Hrvatske: Pletikosa - Ćorluka (od 74. Vrsaljko), Lovren, Šimunić, Strinić - Srna, Modrić, Vukojević (od 87. Dujmović), Kranjčar (od 65. Iličević) - Mandžukić (od 74. Kalinić), Eduardo (od 46. Olić).

Nakon mnogo problema oko okupljanja, izgubljene prtljage i propuštenog treninga radi toga, Bilićevi izabranici istrčali su večeras na Aviva stadionu na kojem se okupilo oko 10.000 navijača, među kojima i 100-tinjak naših.

Komentara 44

OB
-obrisani-
22:23 10.08.2011.

Ne bih ni ja ono sudio kao jedanaesterac, Strinić pokušao iznuditi, nije bio uvjerljiv. Utakmica vrlo dosadna, već dugo nisam gledao tako dosadnu utakmicu.

OB
-obrisani-
22:25 10.08.2011.

Ma Olic nemoze da kontrolise loptu. Vidi se da nije u formi. Kondicija mu je na nuli. Svaka mu cast kako je igro nekad ali ovo je smijesno.

OB
-obrisani-
22:32 10.08.2011.

vi ste ljudi totalni antitalenti za nogomet. nije nogomet ladna zuja u fotelji nego srce hrvatsko na terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije