Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Prve HNL

HNS je odlučio pomoći prvoligašima sa 2,2 milijuna kuna

'sport.....moskva......06.09.2006. moskva - stadion lokomotive/ utakmica rusija-hrvatska/markovic snimo: marko lukunic'
'Photoshop'
17.03.2010.
u 20:21

U doba neimaštine, prijetnje blokiranim računima, neisplaćivanja plaća igračima, pa čak i likvidacije prvoligaških nogometnih klubova, svaka donacija je dobro došla.

Čini se da će tako nešto novca kapnuti i u prazne (dobar dio klubova) blagajne prvoligaša.

Naime, s Skupštine Udruge klubova Prve HNL, kojoj je nazočio i glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić, poslana je molba savezu za financijsku pomoć. I, koliko znamo, glavni je tajnik pozitivno odgovorio, pa će HNS klubovima donirati 2,2 milijuna kuna. Što je velik novac, to prije jer naša reprezentacija nije izborila svjetsko prvenstvo i naš je savez ostao bez desetak milijuna eura mogućeg prihoda.

Tako bi svaki od 16 prvoligaša od krovne nogometne kuće trebao dobiti gotovo 140.000 kuna, što će pokriti troškove kotizacije za natjecanja, suce za prve, ali i mlađe momčadi. Predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću dosad se spočitavalo da ne vodi brigu o klubovima i prvoj ligi, pa je sada odlučio zavući ruku u blagajnu saveza i pomoći.

Udruga je potpisala ugovor s tvrtkom Digitel koja će joj pomoći oko marketinga, sponzora, ali i uime Udruge pregovarati o TV pravima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije