Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ode lova

HNS bez više od milijun eura jer kockice neće bit u modi

Navijači
Davor Urukalović | 24sata
15.10.2009.
u 17:59

Prvo veliko natjecanje naše reprezentacije bio je Euro 1996, bili smo debitanti. Hrvatska je došla bez rekvizita, dresova i kockice su na otoku bile neviđeno tražene.

Za kapu šahovnicu navijači su našem fotoreporteru nudili kožnu šiltericu i 50 funta. Hrvatska je nakon toga krenula u pravi posao, Nike je preuzeo našu reprezentaciju i dobar dio novca HNS je dobivao od prodaje dresova. Tako je za SP 2006. godine prodano mnogo kockaskih dresova, zanimljivo, najviše u Velikoj Britaniji, 40.000, potom u Njemačkoj 35.000, a u Hrvatsko je prodano 29.000.

Zanimljivo, i nakon što je Hrvatska izbacila Engleze s Eura 2008, u Engleskoj je prodano više dresova naše reprezentacije nego u Hrvatskoj.

Nike je 2006. prodao 110.000 komada opreme (najviše dresova), u vrijednosti dva milijuna eura. Dio toga išao je i Savezu, koji sad ostaje i bez tog novca – sljedeće godine neće biti prodana ni trećina tog broja.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mandayura
10:48 16.10.2009.

ej debos, sjedi jedan - nisu kockice nego kvadrati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije