Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guus Hiddink Nizozemac preuzeo krivnju za debakl

Hiddink: Kad bih imao Modrića, sve bi bilo drukčije!

'Turkey\'s national soccer team coach Guus Hiddink (C) attends a training session at Inonu stadium in Istanbul November 10, 2011. Turkey will face Croatia in the first leg of their Euro 2012 playoff o
'MURAD SEZER'
13.11.2011.
u 21:03

Ključna razlika je Luka Modrić, ja u svojoj momčadi nemam takvog vrhunskog igrača – rekao je turski izbornik Hiddink

Turske novine i dalje se natječu tko će više ocrniti Guusa Hiddinka. Dnevnik Sabah piše: "Zbog neodlaska na Euro u Poljskoj i Ukrajini bit ćemo tek treći razred. Zar smo zbog toga Hiddinku plaćali sedam milijuna dolara godišnje?"

I zato ne začuđuje da čak 87 posto Turaka misli da je Hiddinku vrijeme na klupi njihove reprezentacije isteklo.

Hiddink je pak rekao novinarima da moraju prihvatiti činjenicu da Turska nema igrača koji bi činio razliku, kao što je to u Hrvatskoj Luka Modrić.

Borit ćemo se kao luđaci

– Modrić je odigrao izvrsnu utakmicu. Ne čudim se što ga žele svi europski velikani. Moji igrači nisu loši, ali nemam vrhunsku klasu kao što je Modrić. Hrvati izvlače korist od njegova internacionalnog iskustva jer svakoga tjedna igra u velikom klubu kao što je Tottenham – objasnio je.

Nizozemski je stručnjak preiskusan da bi se predao prije uzvrata, no ističe da će biti jako, jako teško dosegnuti prednost.

– Iskreno, naš eventualni preokret spadao bi u kategoriju čuda, plasman na Euro u ovoj je situaciji praktično nemoguć. No, nećemo odustati, borit ćemo se u Zagrebu kao luđaci. Ako ništa drugo, moramo odigrati dobro zbog svog ponosa, za sebe i za svoju zemlju. Želim da popravimo sliku turskog nogometa.

Hiddink je priznao da je i on veliki krivac za debakl u Istanbulu.

– Podbacili su svi igrači, ali prije svega mi u stručnom stožeru. U zemlji kao što je Turska ovakav se rezultat prima vrlo emotivno – zaključio je Nizozemac.

Uoči uzvrata u Zagrebu, Hiddink ima velikih problema kako složiti momčad jer zbog žutih kartona ne može računati na Emrea, Sabrija, Ardu i Balta.

Demirel ispada iz prvih 11

A zbog loših izdanja u Istanbulu Nizozemac je odlučio zamijeniti i vratara Demirela te desnog beka Gonula.

Turski mediji se pak toliko sprdaju sa svojim igračima da su napisali da je Yilmaza i društvo zaustavio slijepi hrvatski stoper. Mislili su na Gordona Schildenfelda kojem su, nakon što je došao za dva milijuna eura iz Dinama u Bešiktaš, turski liječnici otkrili probleme s vidom, odnosno s rožnicom desnog oka. Hrvatski reprezentativac poslije je operirao oči i riješio problem.

Komentara 7

CR
Cromaniac
21:24 13.11.2011.

ne bi tebi ni Modrić pomogao, u Istanbulu je bio samozatajan i opet ste popili 3 komada.

EL
ElCapitan
02:11 14.11.2011.

da imas Luku bio bi na EP, da imas jaja bio bi musko

Avatar Idler 3
Idler 3
21:13 13.11.2011.

Gle, i on hvali Luku, jedino još pojedinci kod nas ne shvaćaju kakvog igrača imamo....ali ah, kod nas je mjerilo uspjeha kad te što više i njih što veći broj pljuje !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije