Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi otputovali u gyor

Vaha uveo strahovladu u Maksimir

Sammir
Antonio Bronic/PIXSELL
18.08.2010.
u 20:17

U strahu su velike oči, tu su poslovicu potvrdili i Dinamovi igrači jučer ujutro. Ne zbog toga što su otišli put Győra, o kojem još nisu znali gotovo ništa.

Strah im je od prvog dana utjerao novi trener kojeg slušaju kao boga. I boje ga se. Naime, za 8 sati Vahid Halilhodžić dogovorio je doručak u klubu.

Slušaju ga kao boga

I igrači su se polako skupljali pod južnom tribinom, parkirali se, nečije su djevojke i supruge automobile vozile kući.

I bilo je to nekakvo lagano, pospano jutro. Kad odjednom - stampedo. Trče igrači iz svlačionice, jure prema omladinskoj školi, kao da negdje gori. No, neki od igrača shvatili su da ih sekunde dijele od 8 sati. A očito su već “pročitali” novog trenera koji traži red i disciplinu. Vaha je uveo strahovladu, bit će reda u svlačionici, a s obzirom na to da je tvrd, valjda će srediti i odnose između uprave i svlačionica.

Već je prvi radni dan bio nezadovoljan jer niti jedan liječnik nije bio na jutarnjem treningu. Pa je na stubištu kluba sreo dr. Josipa Šojata, upoznao ga i rekao mu:

– Problem je što niti jedan liječnik nije bio s nama, to se više ne smije događati.

Plavi će nešto u vezi s time morati napraviti jer su svi Dinamovi liječnici zaposleni u bolnicama, pa u klubu mogu biti samo kad su slobodni. Kako god bilo, u Maksimir je došao trener koji će postaviti europske norme nogometnoga ponašanja.

– Da, novi je trener puno stroži od bivšega – uz kiseli smiješak procijedio je Sammir, najbolji igrač plavih u posljednje vrijeme.

– Ne mogu ja komentirati poteze uprave, ali žao mi je što je Zajec otišao. O novom treneru ne mogu davati procjene, pa tek je došao – dodao je Sammir, za kojega ne čudi da žali za Zajecom jer je pod njegovom trenerskom palicom došao u najbolju formu otkako je u Dinamu.

Samo je Zajec gledao Győr

– Nadam se da će me i novi trener ostaviti na istoj poziciji – rekao je Sammir.

Halilhodžić je kazao da ponekad igrači koje klub ne pusti nakon dobre ponude znaju stvarati probleme, a takva je ponuda došla za Šimu Vrsaljka.

– To mi je samo motiv više, ja neću glumiti da sam ozlijeđen – kaže mladi dinamovac koji je već nakon jednog treninga iznio dojmove o novom strategu:

– Mislim da će nam igra biti jako organizirana.

Ni Sammir ni Vrsaljko ne znaju mnogo o Győru, no nadaju se da će do današnje utakmice znati dovoljno.Iako, pitanje je koliko će to biti moguće. Novi trener tek preko snimaka upoznaje i svoju i suparničku momčad. Nitko od današnjeg Dinamova stožera nije gledao Győr uživo. Gledao ga je Velimir Zajec, ali je dan nakon promatračke misije smijenjen.

Pa je zapravo vozač autobusa Mile Bilić odvezao plave u nepoznato. On je znao put, ali veliko je pitanje zna li i Vahid Halilhodžić put kojim bi mogao s plavima uhvatiti Europsku ligu.

Vrsaljko i Sammir optimistični

- Idemo u Gyor na pobjedu, da ostvarimo što bolji rezultat za uzvrat u Maksimiru - veli mladi Šime Vrsaljko.

Što se promijenilo dolaskom novog trenera?

- Dobili smo jako dobrog trenera, od njega možemo jako puno naučiti, bit će to dobra organizacija, mislim da ćemo se jako popraviti u igri.

Što ste uspjeli saznati o Gyoru?

- Neke sitne podatke već nam je trener prije puta, a ostalo ćemo saznati do početka današnje utakmice s Mađarima.

Kako je izgledao prvi trening s Halilhodžićem?

- Jako sam zadovoljan, puno možemo naučiti od njega, tako je od uvijek, od svakog se trenera može naučiti.

Stigle su i prve ponude, Marseille je nudio plavim za Vrsaljka četiri milijuna eura.

- Nisam za to znao, ali drago mi je, počašćen sam time. To je samo motiv više za rad i ništa više od toga - veli Šime.

Halilhodžić je rekao, a i svjedočili smo takvoj praksi, da ponekad igrači koji žele otići, a klub ih ne pušta, dobiju čudne bolove. Hoće li vas početi boliti prepone, leđa...?

- Neće meni ništa boliti.

Vrsaljko je u dobroj formi, veliki d aje napaljen, i dojam je da 'leti' terenom.

- A moram.

Valjda će dalje letjeti i Sammir koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi.

- Prerano je još za ocjene, vjerujem da je dobar da će nas tjerati budemo još bolji, da već u Gyoru pobijedimo - nije želio puno govoriti o novom treneru.

Jeste li razgovarali s trenerom?

- Samo na sastanku, zajednički, ali nije bilo još pojedinačnih razgovora. Rekao nam je da moramo ići na pobjedu u Gyoru, da to ne smijemo propustiti. Znamo koliko je to važna utakmica, želimo i dalje igrati u Europi pa je zbog toga i presudna.

Očekujete li da će vas staviti na istu poziciju kao i Zajec, središnje, iza napadača?

- Mislim da hoće.

Je li vam žao što je otišao Zajec, kod njega ste igrali najbolje, doveo vas je u sjajnu formu?

- Nije moje da komentiram poteze uprave, ali osobno, žao mi je što je Zajec otišao - pričao je Sammir a o novom je treneru dodao:

- Puno je stroži od Zajeca.

Veli da je u dobroj formi, da je na istoj, visokoj razini.

- Nisam pao nakon onog lošeg jedanaesterca protiv Sheriffa, bilo je to zbog umora. Pucat ću ponovno bude li trebalo.

Hm, valjda neće trebati, bolje je da plavi opet ne dođu u tu situaciju.

 

Komentara 16

KA
Kamikaza747
11:12 18.08.2010.

Gyor nema iskustva tolko u europi. Istina, prošli su francuze spektakularno al dinamo ih nebude podcjenil i mislim da bi ih već u mađarskoj mogli pobjediti.

JO
jozinho
11:15 18.08.2010.

stvarno neznam kako bi moglo zavrsit, sigurno je da ce dinamo primit pogodak....s jednim 2:2 u gostima bio bi zadovoljan...i ako je jedan fenerbache takav rezultat prokockao protiv young boysa....

TE
tetrijebzg
15:11 18.08.2010.

DINAMO-ZAGREB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije