Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi na Poljudu žele prekinuti tradiciju

Halilhodžić: Hajduku je Dinamo kao susret Lige prvaka

'15.06.2010., Zagreb - Vahid Halilhodzic trener NK Dinama , na press konferenciji govorio je o pripremi momcadi za utakmicu protiv Hajduka. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
09.09.2010.
u 15:25

- Znat ćemo odgovoriti na borbu, moja momčad neće se ispričavati kao Dinamo kad sam ja igrao protiv njega.

Dinamo je doveo velikog trenera, no koliko će Vahid Halilhodžić biti uspješan možda će se vidjeti već u subotu, kada plave vodi na Poljud. Gdje dvije i pol godine nižu neuspjehe.

– Da, i kad Hajduk nije bio u najboljoj formi, uspijevao je pobijediti. Pročitao sam da nas malo podcjenjuju, a to jako volim. A ja ću probati pripremiti momčad, jer ovakvi derbiji ovise i o detaljima, o bacanju auta, o nekom vicu. Važan je i psihološki trenutak – pričao je Halilhodžić, koji još razmišlja hoće li koristiti Tonela i Beqiraja.

– Sylvestra neću, ne može igrati igrač kojeg nisam trenirao, ni da je Maradona.

Noćima je učio o Hajduku.

– Imam dojam da više znam o Hajduku nego o Dinamu. U euforiji su, kod kuće traže duel, čvrstoću. Imaju nekoliko igrača koji mogu promijeniti ritam igre, što je jako važno. A što ću sad nabrajati, znam ih sve, od Ibričića, koji je šlag u toj igri, preko Sharbinija, Vukušića... Dinamo je svima inspiracija, pa i Hajduku. A mi ćemo biti spremni, trenirali smo čvrstinu, oštrinu, nitko na treningu nije smio tražiti ispriku, protiv takvoga bih dosudio ''penal''.

Je li ovo teža utakmica nego ona s Györom?

– Drukčije su europske utakmice, ali kad Dinamo igra u Splitu, onda je to kao da Hajduk igra u Ligi prvaka. Pripremam momčad da psihološki izdrži. Nije utakmica koja će odlučiti prvenstvo, ali jednu momčad može odvesti u probleme, a drugu u prvi plan.

Je li Dinamo padao samo zbog samopouzdanja?

– Hajduk je često spašavao sezonu, možda je bio motiviraniji. U Marseilleu je slično kao na Poljudu i koristit ću neke stvari iz Pariza – veli Vaha, koji se kao igrač nazabijao Hajduku. – Volio sam igrati i u Maksimiru, jer ovdje si mogao pobijediti i nikome ništa, još se ispričavaju ako su bili malo grublji. Toga više neće biti kod moje momčadi. No, više sam golova zabio Hajduku, već sa 19 godina, gubili smo 2:0, zabio sam za 2:1, na kraju smo mogli i pobijediti da je Vladić dao meni ili Bajeviću. No, završilo je 2:2. Stalno sam im i kasnije zabijao. Volim takve velike utakmice, pa i sad, kao trener.

U Splitu je važan rezultat i zbog Europe.

– Naravno. I u Europu ne krećem da bih sudjelovao. Kao trener Lillea cijelu noć nisam spavao prije M. Uniteda zbog straha, ali to igrači nisu znali, izveo sam ih u utakmicu da igraju na pobjedu. A znam da će sad moji igrači na borbu znati odgovoriti.

Približavaju se izbori u Bosni i Hercegovini, neki su sportaši već izabrali svoje stranke, uključili se u promocije. Kakav je stav trenera Dinama?

– Nikakav! Samo sam jednom bio na izborima, kad se glasovalo za neovisnost Bosne i Hercegovine, ali ne za BiH kakva je danas. I više neću sudjelovati, moja politika je nogomet. I savjetovao bih svim nogometašima, sportašima da se bave sportom, a ne politikom. A još je sport i dobro plaćen, hahaha – rekao je Halilhodžić.

– Svatko ima pravo izabrati što želi, ja sam se iz toga maknuo. I znam što će u BiH biti dalje, ali neću o tome govoriti. Ni jedna me politika nije voljela, pa tako i ova današnja. I drago mi je što me današnja ne voli. Sport zbližava, donosi radost i plač. A kao član neke partije trebaš lagati, krasti da bi zarađivao – dodao je trener Dinama.

Komentara 21

TL
tlesko11
19:49 09.09.2010.

Jedva čekam da padne Dinamo, pa se nadam da će onda pasti i Maminjo!

VI
ViP1612
17:00 09.09.2010.

Pa i dinamu je ovo kao LP, nesjećam se kad su igrali pred punim stadionom, sad će igrat, al ne pred svojim!!

Avatar jovanhovan
jovanhovan
13:50 10.09.2010.

Kada će blento Bilić pozvati Samira u repku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije