Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo B. - Hajduk 3:1

Bezidejni Hajduk potopljen, Rumunji korak do prolaza

Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
29.07.2010.
u 22:16

Hajduk je izgubio kod Dinama Bukurešt 1:3 u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige (64 Tomasov / 5 Cristea, 40 Garat, 69 Kone).

Hajduk je nakon pet godina i Debrecena poražen na europskom gostovanju, Dinamo iz Bukurešta pobijedio je u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige sa 3:1 (2:0) i eventualni prolazak Splićana u uzvratu bio bi ravan senzaciji.

Jer, Dinamo je puno bolja momčad. Vidjeli smo tek bljesak Marina Tomasova kada je u 64. minuti zabio pogodak za smanjenje na 2:1. I to je bilo sve od Hajduka u Bukureštu. Dobro, imali su bijeli nekoliko prigoda sredinom prvog dijela, ali Ibričić i Anas Sharbini nisu bili precizni.

Šteta što se u 43. minuti ozlijedio Marin Ljubičić, do tada je bio najbolji igrač bijelih.

Početak je bio grozan, užasan, gotovo nije ni počelo, a Dinamo je vodio 1:0. Brzonogi Torje ušao je iza obrane bijelih, Subašić ga je srušio, a s bijele točke siguran je bio Andrei Cristea. Loše je Hajduk igrao u početnim minutama, Torje je prije jedanaesterca imao još jednu prigodu koju je skinuo Subašić.

Bezglavo je izgledala Poklepovićeva formacija s Vejićem kao liberom. Dinamo je igrao s jednim napadačem, a tri bijela “stupa” čuvala su tog Andreija Cristeu. Zbog toga se javljala rupa u sredini terena, tamo su bijeli imali manjak, a Adriana Cristeu nitko nije ni čuvao.

Rumunjski broj 20 primao je loptu kako je i gdje je htio... Fatalna je bila 40. minuta kada je početnički pogriješio Danijel Subašić. Adrian Cristea miješao je obranu bijelih, izborio korner, pa opet driblao, pucao iz slabe situacije. Lopta je Subašiću prošla kroz ruke, odbila se od vratnice, pritrčao je Garat i Dinamo je poveo sa 2:0. U nastavku su Splićani djelovali grogirano.

I kada se činilo da nakon pogotka Tomasova stižu svijetili dani za Splićane, u 70. minuti pojavio se Kone iz Obale Bjelokosti i topovski probušio Subašića za 3:1.

Torcida na kraju cjelodneve drame i dopisivanja ipak nije uspjela ući na stadion Dinama. Odnosno, nekako ih se desetak uvuklo na stadion, a nekolicina je s požarnih ljestvi obližnje zgrade pratila utakmicu.

Glavni dio od njih petstotinjak ostao je u centru Bukurešta, utakmicu odgledao u kafiću u ulici Gabroveni.

Na njih je pazilo stotinjak policajaca. Uoči utakmice u jednom od brojnih šoping-centara došlo je do tučnjave između navijača Hajduka i Dinama. Uh, nekako to zvuči poznato, potukli se navijači Hajduka i Dinama.

Uglavnom, bilo ih je po 25 sa svake strane, dvojica su ozlijeđena (slomljen nos i ozljeda vrata, i to navodno jedan navijač iz Pakoštana, a trideset ih je privedeno.

DINAMO BUKUREŠT - HAJDUK 3:1 (6' Andrei Cristea, 38' Juan Pablo Garat, 64' Tomasov, 67 Djakaridja Koné)

HTV2 se odlučio konkurirati utakmici Dinama Bukorešta i Hajduka, čiji prijenos radi NovaTV, puštajući snimku navodno namješte utakmice od 13. svibnja prošle godine, između zagrebačkog Dinama i Hajduka. Koga što zanima...

Tijek susreta:

Očekujemo početak utakmice od 20 sati.

Hajduk će igrati na kontre, Špaco je postavio taktiku 3-4-2-1, bez klasičnog napadača...

1 - Utakmica je počela, iako ima 15 tisuća mjesta, tribine nisu ispunjene do kraja.

3 - Danijel Subašić je na mjestu, obranio je solidan udarac Torjea, a minuti kasnije ponovo je morao reagirati. Nervozan početak bilih...

5 - Od 180 minuta koje će igrati s bukureštaniskim nogometašima, Hajdukovci prvih pet će što prije željeti zaboraviti. Treća prilika u pet minuta za domaćine, Danijel Subašić morao je srušiti pred svojim vratima nezgodnog Torjea, zaradio žuti karton te je dosuđen jedanaesterac

6 - 1:0 Jedanaesterac je izveo kapetan Andrei Cristea, opalio u gornji lijevi kut, Subašić je bio nemoćan. Rumunji vode...

8 - Igra se i dalje na polovici Hajduka.

13 - Zaredali su prekršaji na Splićanima, srušeni su Sharbini, Strinić pa Ibričić

17 - Lijepa prilika za bijele, ubacio je Senijad Ibričić za Sharbinija, on s loptom ušao u šesnaesterac, ali onda i ostao bez nje

18 - Opet Ibričiću prilici, puca, ali vratar George Curcă je na mjestu.

20 - Probudio se malo hrvatski doprvak, krenuo prema golu, no put do gola je zasad zatvoren.

20 - Pokušao je Ljubičić, no i on pokraj vrata.

21 - Novi udarac Rumunja, strijelac s bijele točke Andrei Cristea ovoga puta izvan okvira

25 - Karton je dobio N'Doye

26 - Novi pokušaj Sharbinija, ali opet neuspješan, S desne strane ubacio je Režić, a Sharbini usamljen loptu šalje pokraj gola.

29 - Mirko Oremuš žuti karton

30 - Gabriel Torje također je požutio.

39 - 2:0 Nevjerojatno! Danijel Subašić je propustio uhvatiti loptu koja se odbila od vratnice, zapetljao se u mrežu. Dinamovci su ostali sami pred mrežom, samo su se morali dogovoriti tko će zabiti s dva metra. Dogovor je pao, na semafor se upisao Juan Pablo Garat.

44 - Izmjena kod bilih, Marin Ljubičić morao je izaći nakon teškog udarca loptom u glavu, ulazi Mario Brkljača

45 - Igrat će se četiri minute nadoknade

45 - Karton Jurici Buljatu

Poluvrijeme.

46 - Umjesto Mirka Oremuša ulazi Marin Tomasov.

49 - Nova prilika bilih, opet Sharbini puca nakon kornera, ali čvrsto na mjestu stoji vratar domaćina

52 - Opasan Gabriel Torje puca nakon brze kontre, no hajdukov vratar ovoga puta izbija loptu

54 - Torje izlazi, mijenja ga Muntenau

56 - Nizu kartoniranih igrača pridružio se i Hrvoje Vejić.

64 - 2:1 Tomasov, kojeg je Špaco ubacio nakon poluvremena, krasno je primio loptu na vrhu šesnaesterca, okrenuo se između dva braniča i pucao na pravo, nebranjeno mjesto Dinamovog gola. Hajduk se vraća u igru...

67 - 2:2 Djakaridja Koné vraća na dva razlike! Pucao je u padu, sa deset metara i loptu poslao ravno pod prečku. Danijel Subašić bio je nemoćan.

77 - Georgian Paun ulazi umjesto Andreija Cristee

80 - George Curcă je sve češće na mukama, ali bilima neće u gol

81 - Marin Tomasov se mogao proslaviti, Strinić je pogodio gredu, lopta se odbila na petnaest metara, ali ovaj ne uspjeva smanjiti razliku..

Kraj.

BUKUREŠT - Stadion Dinama. Gledatelja 12000. Vrijeme ugodno. Sudac Lee Probert (Engleska) 6.5

POGOCI: 1:0 - An. Cristea (6 - 11m), 2:0 Garat (40), 2:1 Tomasov (63), 3:1 Kone (70)

Igrač utakmice: Adrian Cristea

DINAMO BUKUREŠT (4-2-3-1): George Curcă, Cristian Pulhac, Djakaridja Koné, Andrei Cristea, Liviu Ganea, Adrian Cristea, Gabriel Torje, Manuel Scarlatache, Victor Homei, Ousmane N'Doye, Juan Pablo Garat
Trener: Ioan Andone

HAJDUK (3-4-2-1): Danijel Subašić, Marin Ljubičić, Jurica Buljat, Hrvoje Vejić, Senidad Ibričić, Srđan Andrić, Ivan Strinić, Mirko Oremuš, Ante Režić, Mario Maloča, Anas Sharbini
Trener: Stanko Poklepović




Ključne riječi

Komentara 41

DU
Deleted user
14:12 30.07.2010.

BRAVO ikki !!!!!!!!!!!!!

IK
ikki
09:11 30.07.2010.

Ja mislim da je kriv Zoran Mamić što je Hajduk izgubio. On je dao Subašiću 3 miliona eura zarađenih prodajom Mandžukića da ovaj napravi penal i pusti loptu kroz ruke. Pa se onda Šapina kladio i zaradio 4,72345 miliona euraa na tome. A i Srebrić je viđen u parku ispred kladionice kako uspoređuje listić sa Marićem!

RI
Ringo
22:54 29.07.2010.

A pogledaj koju su sliku stavili. Hajduk je igra u plavo-crvenim dresovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije