Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski kup

Guingamp izbacio PSG, Runjin Lens ispao

Vedran Runje
Antonio Bronić
13.01.2010.
u 21:41

Francuski nogometni drugoligaš Guingamp svladao je kao domaćin PSG s 1-0 u osmini finala Liga kup. Radi se o drugom po važnosti natjecanju u kupu u Francuskoj.

Guingamp je prošle sezone iznenađujuće osvojio onaj važniji, Kup Francuske, a ovom pobjedom izborio je plasman u četvrtfinale Liga kupa. Po vrlo hladnom vremenu i u teškim uvjetima za igru, domaćin se bolje prilagodio na Stade du Roudourouu. Igrač Guingampa Diallo u 76. minuti je zaradio crveni karton. No, i s čovjekom manje, domaćin je stigao do pobjede, i to zahvaljujući autogolu Sakhoa u 79. minuti.

Vratar hrvatske reprezentacije Vedran Runje i njegovi suigrači iz Lensa nisu bili uspješni. Izgubili su na svom Felix-Bollaert stadionu od Lorienta 2-1. Pogotke za goste postigli su Marchal u 9. i Gameiro u 29. minuti, a poraz domaćina samo je ublažio Eduardo u 86. minuti iz penala.

Lyon je kao domaćin bio uspješan protiv Metza i slavio s 3-0. U prvom poluvremenu je za ''lavove'' zabio Toulalan u 30. minuti, a pred kraj utakmice dva puta Lopez, u 87. i 89. minuti. Toulouse je istim rezultatom, 3-0, kao domaćin svladao Nancy. Lille je, pak, pred svojim navijačima otpor Rennesa slomio u produžetku, bilo je 3-1 za Lille.

Još igraju Saint Etienne i Marseille…

 

Francuski Liga kup, osmina finala (srijeda):

Guingamp – PSG 1-0

Lyon – Metz 3-0

Lens – Lorient 1-2

Lille – Rennes 3-1 (produžetak)

Toulouse – Nancy 3-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije