Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Badelj zabio prvi autogol i darivao Rijeku

Gračan opet nokautirao Zajeca!

Dinamo - Rijeka (1)
Foto: Igor Kralj i Boris Ščitar/Pixsell
1/18
31.07.2010.
u 22:55

Dinamo u uvertiri za uzvrat sa Sheriffom doživio potpuni fijasko

Ante Rukavina ipak nije debitirao za Dinamo u derbiju s Riječanima, navodno zbog zatezanja mišića stražnje lože. Zajec očito nije želio riskirati da tako važnoga igrača izgubi uoči sudbonosne utakmice sa Sheriffom (srijeda, 20 sati).

No, Dinamo je i bez Rukavine u prvom dijelu bio dojmljiv, moćan, raznovrstan, iako je Zajec smrknuta čela otišao na poluvremenu u svlačionicu. Naime, samo jedna nepažljivost Dinamovih vezista i obrane bila je dovoljna da Rijeka zabije gol.

Mladi Šime Vrsaljko bio je pokretačka snaga plavih u prvom dijelu i uz "odsutnog" Belgijca Yourassowskog radio je što je htio.

Tako je već u 8. minuti Dinamov Zadranin probio desni bok i odlično dodao Sammiru za 1:0. Brazilac je u vrhunskoj formi, to mu je već četvrti gol ove sezone.

Moralesova opuštenost

I kada se očekivala nova Rijekina kapitulacija, sasvim neočekivano gost je izjednačio. Morales je poklonio loptu u sredini igrališta, uslijedila je munjevita kontra, šut Đalovića, odbijanac vratara Lončarića i pogodak Rodića za 1:1

Dinamov vratar mogao je bolje reagirati, ali pravi krivac za pogodak je Čileanac čija je opuštenost bila kobna. Zato ga je Zajec i "sankcionirao", te ga već u 50. minuti povukao s igrališta.

Rijeka je do kraja prvoga poluvremena bila u bunkeru i pravo je čudo kako nije primila bar još tri pogotka. Dodo je u 29. minuti glavom uzdrmao vratnicu, potom je vratar Lisjak dva puta briljantno obranio stopostotne šanse Slepičke, a u posljednjoj minuti prvog dijela Čeh je sjajno dodao Ibañezu, a on u čistoj prigodi pucao kraj vrata. Sjajni riječki vratar spašavao je i u drugom poluvremenu.

Najprije je spektakularno obranio Vrsaljkov šut s 25 metara, potom je to ponovio i pri Slepičkinu pokušaju, a zatim je i Ademijev udarac glavom pod gredu iščupao mačjim refleksom. Čudesna večer Roberta Lisjaka!

U režiji Gajničana

U 73. minuti šok za plave: Štrok iz slobodnog udarca nabacuje u 16-erac, a Badelj glavom pogađa vlastitu mrežu! Pogodak u režiji susjeda iz Gajnica: Hrvoje je slavio, a Milan plakao... Tako je Dinamova uvertira za Sheriff doživjela potpuni fijasko, a Gračan je opet bio koban za Zajeca, kao i 1999. godine. I tada je, kao i sada, Dinamo promašivao, a Rijeka sretno došla do pobjede.

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja 2000. Sudac Vlado Svilokos (Sisak) 6

Strijelci: 1:0 Sammir (9), 1:1 Rodić (20), 1:2 Badelj (73, autogol)

Igrač utakmice: Robert Lisjak

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
23:38 31.07.2010.

Cestitam Rijeci na spretnoj i sretnoj pobjedi! Veceras su imali odlicnog golmana. Dimao nije imao srece. Ponekada udje sve a ponekada nista. Vise srece sljedeci puta. Ovaj praz nije kraj svijeta. Tek je pocetak prvenstva. Vazno je da prodju Sherif u srijedu.

ZV
Zvezdaforever
23:38 31.07.2010.

Dinamo u drugu ligu!Ma sta drugu?U trecu!!!!

BJ
bj1204
23:16 31.07.2010.

Kladim se da je sve regularno i pošteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije