Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAKITIĆEV TRENER

Gonič robova Magath pred rekordom lige

Ivan Rakitić
Reuters
03.04.2010.
u 11:10

- Izmislio je Rakitiću mjesto zadnjeg veznog. Nema dvojbe da je riječ o ponajboljem svjetskom treneru - istaknuo je Soldo.

– Igrači su zapušteni i to mi je jedini problem. Uspijem li im promijeniti radne navike, Schakle će konkurirati vrh – izjavio je na početku priprema Felix Magath.

Ivan Rakitić, Schalekov nogometaš, potvrdio je da momčad ne izlazi iz teretane, da se dan i noć trči. I u subotu (15.30 sati) u velikom njemačkom derbiju njegov i Magathov Schalke ima prigodu nokautirati Bayern te se približiti naslovu prvaka. Bude li se to dogodilo, Magath će biti prvi strateg u povijesti Bundeslige koji će biti prvak sa tri različita kluba!

– Kao nogometaš, Magath je bio spartanac. Sjećam se da ponedjeljkom nisam mogao hodati od umora nakon utakmice za vikend, a Felix je trčao više nego na utakmici. Bio je neumoran - prepričao nam je igračke dane Magatha iz HSV-a njegov suigrač Ivan Buljan.

Je li Magath izlazio s vama, je li imao privatni život?

– Nije. Bio je samo posvećen nogometu, nikad ga nisam vidio da je popio kap alkohola, niti kada smo slavili trofeje. Nije bio ni druželjubiv.

Iako mu je otac Portorikanac, što se da otkriti po tjelesnom izgledu, on je, na majku, pravi Nijemac.

– Nazvao bih ga goničem robova, trener je staroga kova. Ali, jako sam ga cijenio – rekao je Robert Kovač, nogometaš Dinama kojeg je Magath vodio u Bayernu.

Najduže je s njim bio Zvonimir Soldo, današnji trener Kölna, koji je bio Magathov kapetan.

– Njegova nogometna filozofija temelji se na odličnoj tjelesnoj pripremi i mnogo taktičkog rada. Iako se često puta nisam s njim mogao složiti, Magath je uvijek bio pravedan. I to sam kod njega posebno cijenio.

Igračima je dopuštao slobodu.

– Nikada nas nije provjeravao, mogao si ostati vani do jutra, no ako drugi dan nisi bio dobar na treningu, to je strogo kažnjavao.

U oba ovogodišnja susreta Soldo je morao čestitati Magathu.

– Schalke je vrlo kvalitetan, a Magath je uspio pronaći idealnu formu u pravi trenutak – smatra Soldo.

Felix je uvijek cijenio naš talent, pa je tako inzistirao kod čelnika Wolfsburga da dovedu Modrića, kojeg je i sam gledao u Maksimiru.

Komentara 1

MI
mitar
14:26 03.04.2010.

Pa zar rekord ne drzi Ante Mise?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije