Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo blizu dogovora s neimenovanim centarforom

Gleda li Jurčić Nizozemca Vennegoora?

'Hull City\'s Dutch striker Jan Vennegoor of Hesselink (L) heads the ball clear during the English Premier League football match between Portsmouth and Hull City at Fratton Park in Portsmouth, souther
'BEN STANSALL'
15.05.2010.
u 11:22

Nizozemca se već spominjalo u kontekstu Dinama, a Jurčić je priznao da gleda Hull City u kojemu on igra.

Kao i prošloga ljeta, Dinamo, gotovo sigurno, neće prodavati najveće zvijezde, Marija Mandžukića i Milana Badelja. Na njima se, naime, gradi strategija za Ligu prvaka i prodaja samo jednoga od njih bila bi hrđav nož u Jurčićeva leđa. Takve igrače Dinamo ne bi mogao naći.

Kruno dobiva najbolje

Bez obzira na loša proljetna izdanja, Mandžukić je još tražena roba, pa se već pojavila informacija kako bi ga želio kupiti Bordeaux, kao zamjenu za Marouanea Chamakha koji ide u Arsenal. Također, iz Bordeauxa odlaze napadači David Bellion i Fernando Cavenaghi, pa bi se trener Blanc mogao naći u teškoćama. Navodi se kako bi Bordeaux bio spreman Dinamu platiti sedam milijuna eura.

No, od toga posla za sada ništa, jednostavno zato što je Mamić odlučan da svome treneru ostavi najbolje igrače koje ima. Uz to, Mandžo tek treba vratiti vrijednost koju je imao prošloga ljeta kada ga je lovio Werder. Tako će Mandžo ovoga ljeta krenuti u svoju već šestu sezonu u Prvoj HNL, odnosno četvrtu u Dinamu. Toliko dugo u Maksimiru nije se zadržala niti jedna velika "zvijer", ni Eduardo, ni Modrić, ni Ćorluka...

Kruno Jurčić je na oproštajnoj press konferenciji najavio kako u Dinamo dolazi novi napadač-realizator, ali da nema smisla da on o tome govori, nego vodeći ljudi kluba. Budući da oni i dalje djeluju u tišini, nagađa se da je posrijedi nizozemska "leteća tvrđava" Jan Vennegoor of Hesselink (31), koji je još prošloga ljeta spominjan kao pojačanje plavih.

Jan bio na SP-u i EP-u

Nespretno se možda pred novinarima otkrio i Jurčić rečenicom: "Da gledate Hull City, vidjeli biste da hrvatska liga nije tako loša." Ako je Kruno gledao Hull City, onda je gledao i njegova centarfora Vennegoora, strijelca tri pogotka ove sezone za momčad koja je ispala iz Premijerne lige.

Vennegoor je prototip igrača kakvoga Dinamo traži još od odlaska Eduarda, klasični kralj šesnaesterca, "ubojica" od metar i devedeset u najboljim godinama. S Nizozemskom je bio na SP-u 2006. godine, a zlatno razdoblje bilo mu je u pet godina u PSV-u u kojemu je postigao 76 pogodaka. Potom je igrao tri godine za Celtic, a zatim i u Hullu...

Na tržištu vrijedi 3,5 milijuna eura, a danas bi mogao doći bez odštete. A to bi bila ključna stvar u cijeloj priči. Nakon Calella i Slepičke, Mamić više ne namjerava bacati milijune u vjetar.

Ključne riječi

Komentara 5

HO
hotfishlake
12:41 15.05.2010.

kaj bi bilo super kolega? stara konjina. propao u skotskoj, u nizozemskoj bio uvijek pinch-hitter (ulazio pri rezultatskom zaostatku ne bi li skokom i snagom forsirao izjednacenje)..ma dajte molim vas...nema on tu klasu, u najboljim danima mozda ali sada - bacen novac...

JU
juma
18:30 15.05.2010.

he,he,he..... taj citiram \"ubojica, kralj sesnaesterca i igrac u najboljim godinama\" postigao je slovom- tri i brojem - 3 pogotka ove sezone...novinar je ocito prolupao ili misli kako smo mi koji sve to citamo idioti

DU
Deleted user
14:43 15.05.2010.

nemam nista protiv da se Dinamo pojaca. Misljenja sam, medjutim, da je bolje da angazira igrace iz svoje omladinske skole. Venegor nije bio los ali problem je da ti igraci obicno dodju u Dinamo kada su vec u silaznoj putanji svoje kariere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije