Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA KRAJU SEZONE

Sevilla do Lige prvaka u trećoj minuti nadoknade

Nogomet
15.05.2010.
u 22:42

Na krajnje dramatičan način Sevilla je osigurala četvrto mjesto na ljestvici u španjolskom nogometnom prvenstvu, mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Naime, slavio je andaluzijski sastav na gostovanju kod Almerije 3-2 u posljednjem, 38,.kolu španjolske Primere, a pobjedu je izborio golom Rodrija u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Sevilli je trebala pobjeda kako bi zadržala bod prednosti u odnosu na petoplasiranu Mallorcu, a sve do sudačke nadoknade činilo se kako će Mallorca u najelitnije klupsko nogometno natjecanje budući je kod kuće u tom trenutku vodila nad Espanyolom 2-0.

Iz Mallorce su samo čekali potvrdu neriješenog rezultata iz Almerije, ali nisu to dočekali budući je Rodri zaresao mrežu u posljednjim sekundama susreta nakon asistencije Sébastien Squillacija.

Sevilla je u utakmici imala prednost 1-0 i 2-1 golom Frederica Kanoutea i autogolom Chica, ali i igrača manje od 65. minute kada je isključen Alvaro Negredo. Kada je Almeria golom Juana Manuela Ortiza izjednačila u 79. minuti na 2-2 činilo se da će Mallorca u LP, ali se Sevilla nije predavala i upornost se na kraju isplatila.

Mallorca je protiv Espanyola slavila golovima Victora Casadesusa i Marija Suareza i upisala 15. ovosezonsku domaću pobjedu (od 19 susreta), ali na kraju je to bilo dovoljno "tek" za Europa ligu.

akon što je Atletico sredinom tjedna savladao Fulham 2:1 u finalu Europske lige i osvojio krunu, njegovi igrači nisu bili odveć motivirani za igru protiv Getafea, kojemu je pobjeda trebala za osiguravanje šeste pozicije, posljednje koje vodi u Europa ligu.

Iskoristio je tako Getafe posrtanje izravnog konkurenta za šesto mjesto, Villarreala, koji je remizirao na gostovanju kod Zaragoze 3:3.

Gubio je Villarreal 3:0 u Zaragozi već nakon 35 minuta igre, ali se uspio vratiti do 77. minute dvama golovima Santija Cazorle i jednim Giuseppea Rossija. Međutim, do kraja "žuta podmornica" nije uspjela pobijediti.

Spomenimo da je utakmica obilovala grubim startovima, pa je tako ukupno podijeljeno 10 žutih kartona (šest je opomena zaradila Zaragoza, četiri Villarreal).

Primera, 38. kolo:

Athletic Bilbao – Deportivo La Coruna 2:0 (Muniain 20, Martinez 77)

Atletico Madrid – Getafe 0:3 (Soldado 14, 53, Parejo 87)

Zaragoza – Villarreal 3:3 (Eliseu 4, Colunga 29, Pulido 35 / Cazorla 40, 56, Rossi 77)

Almeria – Sevilla 2-3 (Soriano 44, Ortiz 79 / Kanoute 16, Chico 53-ag, Rodri 90+3)

Mallorca – Espanyol 2-0 (Victor 24, Suarez 76)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije