Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Gazda kluba umjesto u Gyor otišao na molitvu u Hercegovinu

Zoran Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/12
19.08.2010.
u 15:23

Bojna policijska vozila, vodeni topovi, sve je čekalo navijače Dinama. A prema najavama treba ih biti samo 30-ak, toliko ih je kupilo ulaznicu.

Mali grad na Dunavu živi u nadi da će njihov klub ostvariti dobar rezultat u srazu s Dinamom i ući u Europsku ligu, ali u Gyoru je još veća briga zbog navijača Dinama koji su i ovdje na zlu glasu. Opako se domaći boje da im se ne dogodi Temišvar koji su preuredili Boysi prije gotovo godinu dana. U taboru plavih malo su se čudili takvoj brizi domaćina, tim prije jer je vaučere za ulaznice uzelo 30-ak navijača, BBB-a koji nisu za bojkot plavog kluba. A njih 30 ipak ne može preurediti grad.

U klubu Gyoru imaju malo čudne načine poslovanja, ali zbog straha od navijača Dinama odlučili su smjestiti tu skupinu koja dođe na utakmicu na posebnu tribinu koja prima 1500 ljudi, ali domaćini su najavili da je neće otvarati za ostale, svoje navijače.

A na velikom je oprezu i policija, na granici su hrvatske izvjestitelje naši policajci provjerili do detalja, čak i automobil kojim smo došli, baš sve. Mađari nisu pravili probleme na ulasku, ali mađarska policija pripremila se za ovaj susret. Ulazeći u Gyor prestigli smo policijsku kolonu pod rotirajućim svjetlima, četiri osobna vozila i troja bojna policijska vozila s vodenim topovima stizala su na stadion. Zlu ne trebalo.

Na putu do Gyora doista se nije moglo primijetiti da će biti navijača iz Zagreba ili Hrvatske, nismo vidjeli niti jedan automobil hrvatskih oznaka na putu po Mađarskoj.

- Nitko nije bio ni kod nas u hotelu niti je tražio ulaznice - kazao je glasnogovornik Ado Kožul.

Plavi su u Gyoru razjedinjeni, predsjednik Mirko Barišić sa suprugom Božicom te zaposlenici kluba nisu bili u hotelu Ibis s momčadi jer je hotel premali da sve primi. S momčadi i stožerom je Zoran Mamić, dugo su svi sjedili zajedno nakon ručka i razgovarali. No, za javnost je ostao zatvoren mlađi Mamić iako je sve zanimalo ima li što reći na nova događanja i optužbe u aferi oko namještanja utakmica.

Vahid Halilhodžić nastavio je na svom prvom gostovanju s Dinamom upoznavati igrače sa žestokim režimom koji će provoditi: umjesto tradicionalne šetnje gradom, u Győru su dinamovci na dan utakmice trenirali.

A stariji brat i gazda nije ni doputovao u Mađarsku, otišao je u Hercegovinu k obitelji, pomoliti se u Međugorje. A prema nekim izvorima, mogao bi skoknuti i do Crne Gore po mladog napadača Fatosa Bećiraja, igrača Budućnosti iz Podgorice kojeg je već gledao i kojeg mu je preporučio i Cico Kranjčar. U svakom slučaju, čudno je što nije s momčadi, s novim trenerom. A možda je to i početak drukčijih odnosa gazde i svlačionice.

Ključne riječi

Komentara 10

DA
Dalmino
16:12 19.08.2010.

Ide se molit bogu da mu oprosti što je lažov , prevarant i lopovčina. Presmiješno!!!!!

KA
Kamikaza747
16:16 19.08.2010.

A da. Usput dok se bu vračal u zagreb bu prešal po Bečiraja hahahahaha

Avatar sizif
sizif
15:57 19.08.2010.

Mamiće bih objesio za jaja... Oduzeo bih im \"osvojeni\" kup... Uveo bih im porez... Želim im \"sredinu\" tablice (ne da ispadnu)... Ali večeras ću (opet) navijati za Dinamo. Kao i uvijek kad igra u Europi... Jedino žalim što neću moćii gledati jer igra - Hajduk!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije