Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji Španjolski mediji ushićeni, a nizozemski tuguju

Furiju su u Madridu čekala tri milijuna ljudi

Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
1/6
12.07.2010.
u 18:35

Svjetski prvaci su sletjeli na madridsku zračnu luku, a tijekom dana na ulicama i trgovima glavnog španjolskog grada pozdravilo ih je čak tri milijuna ljudi.

Glavna fešta bila je na Puente del Feyu, na obalama rijeke Manzanares. A prije toga Casillasa i društvo u Kraljevskoj palači Zarzuela primio je kralj Juan Carlos, koji nije nazočio nedjeljnom finalu u Johannesburgu zbog oporavka od operacije pluća.

Campeones! Ta riječ dominira u komentarima španjolskih medija jutro nakon povijesnog dana za španjolski nogomet...

"Nikad se taj dan ne smije zaboraviti. Nakon ovoga možete umrijeti u miru - sad je važno samo da je Španjolska prvak svijeta. Pravedno je što je baš Iniesta odlučio finale, skromni mladić koji se ne ponaša kao neka razmažena zvijezda, ali je pravi fenomen. Ostalo je nakon njegova poteza pričekati da prođu zadnji otkucaji prije nego što taj gol ode u španjolsku nogometnu povijest. Zauvijek će ostati zapamćen", piše madridska Marca, uza zaključak:

"San je postao stvarnost. Svjetski smo prvaci, Španjolska je osvojila svoje mjesto u panteonu nogometa. Sve smo istrpjeli, vrijedilo je sanjati. Čestitke prvacima."

Barcelonski El Mundo Deportivo u opisu utakmice ističe agresivnost Nizozemaca i engleskog suca:

"Mogli su igrati onako jer je Webb u tome bio sudionik. Oprostio je nekolicini igrača drugi žuti karton, ali naši su ipak zabili. Casillas je bio divan pri Robbenovim prilikama...".

Madridski As pohvalio je izbornika Del Bosquea:

"Postao je igračima duhovni otac. Iako nije izmislio nogomet, on je bio taj koji je unapređivao našu igru i obogaćivao je svojim idejama. Lijepo igranje najkraći je put do pobjede, sada su to shvatili i oni skeptici koji su govorili da takav način igre ne daje rezultate. O tome nešto više mogu reći i Nizozemci, jer njihova generacija izdala je svoje pretke koji su oduvijek igrali senzacionalno. A sad su maltretirali i rušili naše igrače", piše As.

Nizozemci tuguju, u komentaru De Telegraafa piše:

"Nakon izgubljenih finala 1974. i 1978. godine, dogodila nam se i 2010. godina. Osjećamo se prazno i loše gledajući Španjolce kako slave. Imali su više prilika, ali zauvijek ćemo se sjećati dvije propuštene Robbenove šanse. Ni ova generacija nije se uspela na sam vrh, ali unatoč velikoj tuzi zbog poraza, možemo se ponositi našim igračima."

U slavlju ozlijeđene 74 osobe, tukli se i bejzbolskim palicama

U slavlju nakon što je Španjolska prvi put u povijesti osvojila naslov svjetskog prvaka u Barceloni je uhićena 21 osoba, a 74 su ozlijeđene, dok su u španjolskoj pokrajini Baskiji uhićene tri osobe.

Dva muškarca u dobi od 25, odnosno 36 godina, uhićena su u Bilbau. Prvi zbog napada na navijača koji je slavio pobjedu Španjolske i koji je morao biti prevezen u bolnicu, a drugi zbog napada bejzbolskom palicom na skupinu navijača koja se veselila pobjedi.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jasijen
19:59 12.07.2010.

S pravom se mogu ponositi sa svojom repkom,,igrali su najljepsi nogomet i sto je najteze,,,tako su i osvojili naslov Svjetskog prvaka,,igrajuci samo najljepsi nogomet. Nizozemska me je razocarala gruboscu i podmuklom racunicom,,pobjediti gusenjem nogometa,,kriminalnim uklizavanjima,,sreca samo pa nije nitko drasticno ozlijedjen,,napokon je Svjetski prvak reoka koja je igrala najljepsi nogomet,Spanjolska, zivio nogomet!!!

DC
DC
07:37 13.07.2010.

U vrijeme Pelea, Beckenbaura, Maradone ... ljepota i efikasnost su isli ruku pod ruku. To ociti nije vise slucaj. Spanolcima je trebalo samo 8 golova da bi postali svjetski prvaci. Najmanje od svih u povijesti svjetskih prvenstava! Mozda je to razlog zbog cega nisam \'opijen\' ljepotom njihovog nogometa, ali u ovom trenutku nema boljih i zato im treba cestitati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije