Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
španjolsko SLAVlje U LIVERPOOLU

Fulham u finalu, Petrić pogodio bombu iz slobodnjaka

Mladen Petrić
AFP
29.04.2010.
u 22:02

U uzvratnim susretima polufinala Europa lige, Fulham je preokrenuo protiv HSV-a i pobijedio (2:1), dok Liverpool vodi 2:1 protiv Atl. Madrida. Njemačka momčad je povela pogotkom Mladena Petrića u 22. minuti.

Goste je u vodstvo doveo hrvatski napadač Mladen Petrić novim spektakularnim pogotkom u 22. minuti utakmice. Pogodio je velemajstorski iz slobodnog udarca sa 30 metara. Putanja i brzina lopte bile su toliko savršene da iskusni vratar domaće momčadi, Mark Schwarzer, nije imao nikakva izgleda, te je lopta odsjela pod gredom desnog kuta njegova gola.

Bio je to Petriću deseti ovosezonski pogodak u Europa ligi računajući utakmice pretkola i samog natjecanja, u kojem je precizan bio šest puta. Od tih deset golova čak je devet zabio na gostujućim travnjacima.

Lijep pogodak je zabio i glavni kreator igre domaćih, Velšanin Simon Davies, u 70. minuti. Krasno je, vanjskim dijelom kopačke, primio loptu ubačenu od Dannyja Murphyja, potom "sombrerom" prebacio svog čuvara i lijevom nogom poslao neobranjivu žabicu u lijevi kut gola Franka Rosta.

Nakon kornera u 76. minuti za pobjedu i prolaz u finale zabio je Mađar Zoltan Gera najbolje se snašavši u 16-ercu. Kao i toliko puta u posljednje dvije sezone, HSV je imao i igru i rezultat u prvom poluvremenu, da bi sve prosuo do kraja.

Momčad je premijerno, nakon otkaza Brunu Labbadiji u ponedjeljak, vodio privremeni trener Ricordo Moniz.

Forlan zabio za finale

Atletico je na Anfieldu spriječio engleski finale na sjeveru Njemačke, makar je Liverpool osamnaest minuta prije kraja produžetaka bio s obje noge u finalu. No, Urugvajac Diego Forlan je pogotkom odlučio dramatičan ogled ove dvije momčadi.

Reyes je u 103. minuti odlično obavio cijeli posao na desnoj strani i lijepo ubacio u šesnaesterac gdje Forlanu nije bilo teško zabiti loptu pod gredu za tada 2-1. Liverpoolu je u tom trenutku trebao pogodak za prolaz dalje, no ostalo je i premalo snage i znanja u završnici za igrače Liverpoola, koji praktički nisu opasnije zaprijetili nakon tog primljenog pogotka.

Nakon minimalnog poraza u Madridu, igrači Liverpoola su u transu započeli uzvrat. Već u 15. sekundi meča je Izraelac Benayoun opasno zaprijetio De Gei te naznačio na koji će se način odvijati ova utakmica. No, nakon još nekoliko poluprilika, invazija Liverpoola na suparnika je stala.

U 44. minuti Anfield je ipak proključao. Benayoun je ubacio u šesnaesterac, a na desetak metara je loptu dočekao Talijan Aquilani, te je u laganom padu, poluvolejem desnom nogom, pospremio u mrežu.

Tih 1-0 je donekle uspavalo obje momčadi u nastavku, a pogotovo su momčadi postajale sve opreznije kako se ulazilo u završni dio regularnog vremena. Pravih šansi nije niti bilo, a u produžecima je krenuo novi stampedo, prema gostujućim vratima.

Najbolji igrač na ogledu Yossi Benayoun je u 95. minuti postigao gol za 2-0 nakon što je izbjegao ofsajd-zamku. Leiva je lijepo ubacio u prostor, a Benayoun je kraj Gee poslao loptu u suprotni kut. Samo sedam minuta kasnije dogodila se akcija Reyesa i Forlana za 2-1, a u drugom produžetku je Atletico propustio priliku za postizanje još pogodaka (Simao Sabrosa, Agüero...) čime bi i prije kraja riješili pitanje drugog finalista Europa lige.

Polufinale Europa lige, uzvratni susreti:

Fulham - HSV 2:1 (Davies 70', Gera 76'; Petrić 22') (prvi susret 0:0)

Liverpool - Atletico Madrid 2:1 (Aquilani 44', Benayoun 95'; Forlan 103') (prvi susret 0:1)

Komentara 28

MA
Matan11
22:28 29.04.2010.

Da stvarno, igrati ce giganti svjetskog nogometa Slovenci. Koja si ti gomila budaletine. Zanimljivo da ne pises na slovenskom na ovom forumu. To me jako cudi s obzirom na to koliko patoloski mrzis Hrvate.

TA
tambora
22:29 29.04.2010.

još jedan jalni jadnik, baš me zanima koji ćeš ti k... radit za vrijeme SP-a, polupismeni pametnjakoviću............

OB
-obrisani-
22:24 29.04.2010.

Kako bi bilo lijepo da može Mladen opaliti neku bombu na SP 2010..Ali nažalost nečemo ga gledati kada če igrati oni najbolji i najveći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije