Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskupljenje

Freiburg kapetanskom vrpcom vjeruje Banoviću

'RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMI
'RONNY HARTMANN'
07.12.2009.
u 10:40

Nogometaš njemačkog prvoligaša FC Freiburga Ivica Banović u nedjelju nije bio dostupan hrvatskim novinarima koji su htjeli njegovu izjavu u povodu pisanja pojedinih njemačkih medija koji ga dovode u vezu s najnovijim kladioničarskim skandalom.

U prošlotjednom intervjuu za Billd strijelac drugog pogotka za Freiburg koji je u subotu njegovoj momčadi donio bod s gostujućeg terena u Wolfsburgu otklonio je svaku sumnju u svoju umiješanost u kladioničarski skandal.

Na pitanje Bildova novinara kako je reagirao kad je na vrhuncu kladioničarske afere s košarkašom Ivanom Pavićem iz Berlina uhićen i jedan Banovićev prijatelj iz Nürnberga odgovorio je kako ga je to šokiralo.

– Dok sam igrao u Nürnbergu bili smo se sprijateljili. Ali u posljednje tri godine, otkad sam prešao u Freiburg, uopće ga nisam vidio – odgovorio je Banović, ističući pritom da se otad nije više od 3-4 puta čuo s njim.

Na pitanje vjeruje li u njegovu nevinost Banović je odgovorio kako ne može zamisliti da je on nekoga podmitio. Za Pavića kaže da je čak htio biti sportski direktor u svom košarkaškom klubu Brose Baskets te da se spremao posvetiti radu s nekretninama.

– Srećom, nisam ga vidio posljednje tri godine, inače bih sada također bio osumnjičen – kazao je Banović Bildovu reporteru.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i vezni nogometaš Freiburga time je opovrgao bilo kakvu umiješanost u kladioničarski skandal. Da u njegove riječi vjeruju i u njegovu sadašnjem klubu potvrđuje i činjenica da je Ivica Banović u subotu nosio kapetansku vrpcu svoje momčadi na gostovanju u Wolfsburgu.

Izokrenuta izvješća

Je li kladioničarski skandal u Njemačkoj sve veći ili su samo novinarska izvješća ludo izokrenuta? – pitanje je iz komentara Frankfurter Allgemaine Zeitunga (FAZ) koji se na satiričan način također bavi najnovijom aferom i njezinom prezentacijom u njemačkim novinama. FAZ tako za primjer uzima "navodno trovanja špagetima nogometaša drugoligaškog kluba Hanse iz Rostocka".

Nakon što je šest igrača Hanse imalo probavne smetnje poslije obroka u hotelu, tadašnji hotelski direktor branio je svoje hotelsko osoblje izjavom da "kuhari dobro zarađuju" te da "zbog nekoliko progutanih špageta nikomu neće biti ništa". Hvala Bogu da "špageti a la Šapina" ne stoje ni u jednom jelovniku, s podsmijehom zaključuje komentator FAZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije