Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinovi razmetni

Fifa na ždrijeb kvalifikacija za SP potrošila 150 mil. kuna!

'FIFA President Sepp Blatter gestures on the stage during the Czech Republic\'s Football Player of the Year 2010 award ceremony on February 7, 2011 in Prague as he congratulates Czech legendary midfie
'MICHAL CIZEK'
01.08.2011.
u 12:14

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Fifa na organizaciju ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP potrošila 18 milijuna funta!

Preračunato u nama bližu valutu, to je 150 milijuna kuna! I kad se još uzme u obzir da je čitava predstava trajala oko 100 minuta, ispada da je minuta šoua iz Rio de Janeira stajala milijun i pol kuna. Kad je iznos došao u javnost, čelnici svjetske nogometne organizacije našli su se pod paljbom.

Fifa je, na račun lokalnih poreznih obveznika, novac potrošila na montažnu građevinu jer su Blatter i društvo tvrdili da u Rio de Janeiru nema prigodne zgrade koja bi mogla ugostiti više od 1000 uglednika iz svijeta nogometa. Osim za tu priliku "sklepane" građevine, novac je potrošen i na jako policijsko osiguranje, pse tragače, interventnu i specijalnu policiju te snajperiste koji su s krovova štitili skup.

Na burnim prosvjedima protiv ovakva rasipanja novca istaknuto je i da će se 20.000 ljudi morati prisilno preseliti uoči SP-a 2014., jer će njihove kuće biti srušene kako bi se mogle proširiti ceste u blizini stadiona.

Komentara 2

VI
ViP1612
12:28 01.08.2011.

FIFA - \'\'we care about money!!!\"

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
07:05 02.08.2011.

Nije FIFI problem potrositi lovu dok god ima debilnih navijaca kod nas za cije pizdarije i bakljade placaju klubovi. Ti domaci kreteni se nebu opametili i kultivizirali dok god ih netko lupi po zepu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije