Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko svjetsko istraživanje

ESPN: Modrić je najbolje plaćen hrvatski sportaš

\'Tottenham Hotspur\'s Jermain Defoe (L) celebrates his second goal against Charlton Athletic with Luka Modric (R) during their FA Cup soccer match at White Hart Lane in London January 9, 2011.    REU
Reuters
03.05.2011.
u 20:30

Nogometni reprezentativac Luka Modrić najbolje je plaćen hrvatski sportaš, pokazalo je istraživanje ESPN Magazinea.

Luka u Tottenhamu zarađuju 4,9 milijuna dolara (oko 24 milijuna kuna), a istraživanje američkog časopisa provedeno je u 182 zemlje.

Zanimljivo, Modrić je jedan od 114 nogometaša, najbolje plaćenih sportaša svojih zemalja.

U Engleskoj, kolijevci nogometa, najbolje plaćen sportaš ipak nije nogometaš nego  vozač formule 1 Lewis Hamilton (18,5 milijuna dolara).

Najbolje plaćeni sportaši uopće jesu američki bejzbolaš Alex Rodriguez te filipinski boksač Manny Pacquiao sa 32 milijuna dolara.

Pravi je siromah među odabranim društvom nogometaš s pacifičkog otočića Niue, Michael Junior Jackson, koji zarađuje 5000 dolara godišnje.

U obzir su uzete samo osnovne plaće, turnirske nagrade, nagrade od borbi... bez sponzorskih ugovora.

Komentara 2

DR
dragogera
15:40 04.05.2011.

...i najbolji nogometas,pravi virtuoz.hvale ga svi osim par forumasa.ps. dinamo bi trebao dovesti ovog,da se igraci ne mogu zalit ,kad ispadnu iz europe na lose uvjete.a i hajduk bi se mogao ukljuciti u borbu za istog,uklopio bi se u politiku smanjivanja ugovora igracima.sve u svemu igrac za 1.hnl

DR
dragogera
15:42 04.05.2011.

pod ovog sam mislioovaj za 5000 godisnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije